Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
10°C

„Calea minorităților etnice” revine la Sibiu

„Calea minorităților etnice” revine la Sibiu

În Muzeul Astra, meșteșugarii își dau întâlnire cu sibienii curioși să afle mai multe despre meșteșugurile tradiționale în perioada 21-24 aprilie 2016. Toate aceste acţiuni stau sub semnul programului de animaţii culturale ,,Calea minorităţilor etnice”.

,,Activităţile din programul de animaţii vor reuni ateliere ce ilustrează tehnici specifice de pictură/ decorare pe diverse materiale suport (lemn, piatră). De asemenea, ele vor surprinde arta confecţionării jucăriilor din materiale textile, iar zilele de joi şi vineri vor sta sub semnul tehnicilor de pescuit din Delta Dunării care vor fi ilustrate chiar de pescari din Deltă. După ce vor fi terminate demonstraţiile, vizitatorii vor avea posibilitatea să guste preparate din peşte, la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului”, spune Lucian Robu, muzeograf Complexul Național Muzeal Astra.

Din program mai fac parte şi atelierele interactive de dulgherit şi de prelucrare a stufului. Acestea sunt descrise la faţa locului de către meşteşugari în timp ce lucrează. Programul poate fi văzut aici http://www.muzeulastra.ro/component/content/article/123-evenimente/922-program-de-animaii-calea-minoritilor-etnice.html

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus