Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Șeful CNADNR, în vizită pe șantierul autostrăzii închise: ”timpul nefavorabil ne-a ținut puțin în loc”

Șeful CNADNR, în vizită pe șantierul autostrăzii închise: ”timpul nefavorabil ne-a ținut puțin în loc”

În urma unei vizite anunțată prin intermediul unui comunicat de presă, șeful Companiei de autostrăzi și drumuri naționale din România, Cătălin Homor, a constatat că șantierul de refacere a deficiențelor din lotul de autostradă Săliște – Cunța nu au avansat. Șantierul a fost deschis în urmă cu două săptămâni, fiind executat ”în regie proprie”.

"Pentru proiectul Orăștie – Sibiu, am dat drumul la șantierul în regie proprie, dar timpul nefavorabil ne-a ținut puțin pe loc. Sunt începute deja lucrările de pregătire ale șantierului și din momentul în care proiectul va fi aprobat în Comisia Tehnico-Economică, el va intra la capacitate maximă în procesul de reconstrucție”, declară Homor, potrivit comunicatului emis de CNADNR. Faptul că proiectul lucrărilor de reabilitare a porțiunii demolată din autostrada în discuție (porțiune cu lungimea de 200 de metri) nu a fost încă aprobat este o noutate. Iar termenul de ”regie proprie” folosit de CNADNR este puțin impropriu: utilajele, cu tot cu operatori, sunt închiriate de la diferite firme.

”Vizite dese”

Homor mai promite o supervizare atentă a șantierului care nu a avansat deloc de la deschidere. ”Pot să confirm că vizitele pe șantiere vor fi din ce în ce mai dese și nu numai atât, dar mă și aștept ca și cei responsabili de la fața locului să-si asume termenele de contract și dozarea ritmului de lucru pentru predarea la timp a proiectului. Odată cu reorganizarea Companiei și implementarea noii organigrame cred că nu mai este nimic care să ne mai stea în cale sau să avem motive de a găsi scuze pentru întârzieri. Ritmul și monitorizarea proiectelor vor fi principalele direcții pentru perioada următoare", a mai declarat Homor, director general al CNADNR SA.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/05/09/lucrarile-la-autostrada-s-au-impotmolit-nu-si-alunecarile-de-teren-video/

 

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Matyas Andrei

Acum 6 ani

\Ce scuze mai inventeaza-ar trebui sa... noi platim darile catre stat iar statul nu face nimic-BRAVO lui.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Atenție mare la acordul subiect- predicat maestre! Ai dorit să spui că " lucrările ...nu au avansat" și nicidecum că" șantierul...nu AU avansat".Dealtfel șantierele, de care or fi ele, nu prea...avansează.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus