Duminică,
14.09.2025
Partial Noros
Acum
21°C

Restaurant Old Center. Never Ever. Ca s-o ”ardem” în engleză

Restaurant Old Center. Never Ever. Ca s-o ”ardem” în engleză

 

Spațiul destul de strâmt, cu doar 4-5 mese, s-ar preta la un restaurant exclusivist, ”pour les connaisseurs”. Ultra-central, cu un vad turistic excelent, un bucătar nițeluș mai priceput (căci Sibiul duce lipsă gravă de așa ceva) ar face senzație. Meniul, însă, nu vorbește deloc despre așa ceva. Vorbește despre eternele ciorbe,  fripturi și cartofi în toate formele de agregare cunoscute de moșii și strămoșii noștri. În plus, atmosfera era stricată de o muzică de club, cu volumul ridicat.

Printre clasice am găsit și o supă-cremă de ardei copt. Suna bine, deja cerul gurii îmi era invadat de aroma de legumă proaspăt coaptă pe grătar, cu o vagă atingere de lemn de foc și, poate, speram eu, înnobilat cu ceva gorgonzola. După minute bune de așteptare (și știți că, atunci când ești într-un spațiu strâmt, unde distanța dintre pereți e ceva mai mare decât o cutie de televizor, așteptarea devine mult mai apăsătoare), a venit mult-așteptata supă. De la prima adulmecare mi-am dat seama că mă îndrept spre o cruntă dezamăgire. Mirosea a oțet. Știți cum mirosea în bucătărie atunci când bunicile noastre puneau murături pe iarnă și opăreau gogoșarii și ardeii cu oțet? Exact așa. Am gustat, cu puțintica speranță ce mi-a mai rămas. Gustul era, evident, tot de oțet. Papilele gustative au transmis imediat un semnal creierului meu: ardei copţi puşi la murat plus borcan lăsat prea mult în cămară plus un blender. Egal supa de pe masa mea. Eşec total.

La masă a ajuns și o supă cremă de ciuperci. Din nou. Se ia o conservă și un blender și rezultă o supă cremă. Greșit. Am încercat și un piept de pui cu smântână și ciuperci. Da, sunt gurmand, îmi place carnea și mâncarea bine gătită. Dar am lăsat jumătate farfuria plină. Ceva nu suna bine acolo. Nu știu dacă puiul nu foarte bine făcut sau ciupercile din borcan. Măcar salata de varză care ar fi trebuit să acompanieze puiul a fost perfectă. Și asta pentru că atât a fost: câteva ”răsături” de varză într-un bol. Bravo! (ironic)

restaurant old center

Mi-am mai comandat nişte clătite, am zis că aici e destul de greu să ratezi. Nu îmi făceam prea mari speranţe, totuși. Atunci când ai așteptări mici, nivelul dezamăgirilor e simțitor mai scăzut. Așadar, clătitele au fost rezonabile. Călduțe, moi (căci da, am servit la restaurante și clătite reci și uscate) și mai gustoase decât speram. Dar, serios, cine mai pune bile de frișcă din spray peste desert, în secolul XXI?! În Sibiu, în Piața Mică?!

restaurant old center 4

În total, am plătit 72 de lei, pentru că ne-am mai clătit gura din când în când cu o apă minerală și una plată. Dacă m-aș mai întoarce? Poate mort, dacă între timp restaurantul își va schimba obiectul de activitate și va deveni capelă.

restaurant old center 2

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

9 comentarii

mocanu suciu

Acum 9 ani

Aveti perfecta dreptate. Noi bucătării ce ne dam bucătari si cu atestate,nu lucram pe doi poli cum se ofera la mai toate restaurantele din Sibiu. Asa ca au ramas copilasii cu impresii ca bucătăria se face din blender iar ciorba este una singura care se foloseste la toate laturile unde se schimba doar carnea. Pe deasupra furtul la gramaje si sloganul ,,la noi asa se face" ia locul profesionalismului. Vin turisti straini ce mănâncă rahaturi ordinare pe post de mîncare traditionala si esti servit execrabil indiferent unde te-ai duce . Goana dupa bani ,dorinta clientului pe de alta parte de a sta la o terasa,face posibila bătaia aceasta de joc. Daca in schimb ai tupeul jegos sa te revolti te poti trezi si batut in mod garantat. Trebuia sa mergeti pe strada cetătii ca acolo e infecție in floare pe post de retro. Imi pare rau ca sunt bucătar si am ajuns sa nu ma mai mîndresc cu asta
Raspunde

m

Acum 9 ani

In engleza e centre. In americana e center.
Raspunde

-

Acum 9 ani

nu se poate domnule ca ai mancat si acum o ciorba de miel dreasa cu ou si cu lapte si cu doua linguri de faina, dupa care ti-ai imbunatatit un pic gustul cu putin leostean si cu un pic de smantana si cu o bucata de felie de pane de casa
Raspunde

...

Acum 9 ani

"... am servit la restaurante și clătite reci și uscate". Cand spui asta eu inteleg ca esti un chelner care a lucrat in multe restaurante si a servit clientii cu clatite. Poate ai vrut sa spui "am fost servit". Nu inteleg de ce evitati cuvantul "mancat", are vreo conotatie obscena, suna urat? Cuvantul "servit" folosit asa, "in pleazna oii" pare mai dichisit, mai "elevat"?
Raspunde

David

Acum 9 ani

Imi pare rau sa fiu in dezacord cu articolul vostru, dar din tot timpul de cand a fost infiintat acest Pub&Bistro, am fost foarte multumit atat eu cat si cei care au mers împreună cu mine in acest local. Mancarea este super buna si de asemenea sunt foarte multumit de servirea lor. Chiar daca e "o cutie de televizor" in interior... te poti bucura de terasa mare pe care o detine localul! No offence, dar am fost cu o gramada de turisti prieteni la localul acesta si au fost foarte mulțumiți. Poate esti alergic la ardeiul care itilasa gura apa ;)
Raspunde

grup de turisti

Acum 9 ani

esti ca ala de la restaurant union cu grupul lui de turisti.....
Raspunde

fandoseala

Acum 9 ani

au fos cei trei corifei, sa dezbata editorialele electorale din decada asta de luna. Cum li s-o fi cerut bani pe consumatie, au pus de o "critica" la foaia vitelor de pripas.
Raspunde

gigi contra

Acum 9 ani

Am spus-o de multe ori pe acest forum: în Sibiu sunt prețuri mari care nu se justifică întrucât calitatea produselor și a serviciilor lasă de dorit fața de alte orașe.... Aici găsești lucruri de calitate îndoielnică la prețuri mari... UN EXEMPLU: e perioada banchetelor, au început și nunțile. Dacă doamnele și domnișoarele doresc toalete mai acătări la prețuri decente, dau o fugă până la Vâlce unde găsesc marfă de calitate și servire mai bună...
Raspunde

d-soara din SB.

Acum 9 ani

...la Valcea??? poate cele care stau flotant la Sibiu...visezi, zau! Gusturi maneliste, nu prea au sibiencele adevarate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus