Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
0°C

Debut în forță pentru concursul de jazz din Sibiu

Debut în forță pentru concursul de jazz din Sibiu

Cea de a XVI-a ediţie a concursului jazistic de la Sibiu a debutat în forţă luni, 23 mai 2016, reunind pe scena Teatrului Gong nu numai un număr mare de formaţii, ci şi o varietate de stiluri jazzistice.

În prima seară de concurs au urcat pe scenă Antaki (București), Big Dimm a\’Band (Cluj-Napoca), Groovy Bastards (București), The Twisters (București), Koszorus Kristina și Szász Csaba (Tg. Mureș), Pippi Dimonte Quintet (Italia), urmând ca în cea de a doua seară să intre în concurs următorii: Cristina Radu (București), Maria Boldan (Timișoara), Mădălin Oprișanu (Iași), George Codrin Vasluianu (Iași), Viorica Pintilie Quartet (București), Sandu Bantaș (Iași), Lavinia Simionescu (Iași), BB Quartet (Austria).

“Sibiul este recunoscut în primul rând ca fiind <capitala jazzului românesc>, ca urmare prezenţa pe scena jazzistică sibiană a tinerilor interpeţi devine esenţială în dezvoltarea carierei şi recunoaşterea în plan naţional. În plus, pentru studenţii participanţi este o carte de vizită pentru competiţiile internaţionale. Concursul îşi continuă astfel menirea de a promovara tinerii muzicieni de jazz, împletind educaţia cu competiţia talentelor“, spune Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

După prima zi a festivalului, competiţia se dovedeşte a fi deosebit de acerbă, cu atât mai mult cu cât premiile puse în joc sunt de peste 4.000 euro. La Secţiunea Interpretare se acordă Premiul pentru cea mai bună formație în valoare de 1.500 Euro, Premiul pentru cel mai bun instrumentist - 700 Euro, Premiul pentru cel mai bun vocalist - 700 Euro, Premiul special al juriului - 500 Euro iar la Secţiunea Compoziţie se acordă Premiul pentru cea mai bună compoziţie în sumă de 300 Euro, la acestea adăugându-se şi premii speciale.

Groovy Bastards-2Juriul concursului este format din Florian Lungu-muzicolog, prezentator de jazz, realizator de emisiuni radio și televiziune, compozitor de teme de jazz, Constantin Iridon–muzician și pedagog, a înființat grupul vocal-juvenil-jazzistic Harmony, Daniela Nicolae - pianista de jazz, medic, jurnalist și masteranda a Universităţii de Muzică din Bucuresti, Alex Vasiliu–redactor, realizator de emisiuni la TVR Iași, director artistic (1999-2008) al Festivalului Internaţional de Jazz “Richard Oschanitzky” din Iași, Niccolo Faraci–contrabasist și lider a numeroase proiecte jazzistice, a participat la festivaluri internaționale și a lansat numeroase albume şi Simona Adina Maxim - președinte juriu, director executiv al Sibiu Jazz Festival, vor evalua concurenţii în funcţie de următoarele criterii de jurizare: stil/interpretare, improvizaţie și vocabular de jazz (echilibru între părți scrise și improvizate), tehnică, execuție, omogenitate, execuția ritmului, muzicalitate, expresivitate, profunzime, prezență scenică, inovație, creativitate şi originalitate. Evenimentul poate fi urmărit live pe www.sibiujazz.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus