Sâmbătă,
19.09.2020
Innorat
Acum
21°C

Transfăgărăşanul se deschide sâmbătă, după confirmarea CNADNR

17 Iunie 2016 10:32

Transfăgărăşanul se deschide sâmbătă, după confirmarea CNADNR

Drumul Naţional 7C Transfăgărăşanul va fi deschis circulaţiei auto mai devreme decât în fiecare an, a anunţat Gheorhe Mihăiţă şeful Secţiei Argeş din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADNR), citat de corespondentul MEDIAFAX.

În acest an conducerea CNADNR, determinată de condiţiile meteo favorabile, a decis ca întrunirea comisiei de analiză pentru Transfăgărăşan să se facă mai devreme, cerându-i comisiei punctul de vedere cu privire la posibilitatea deschiderii acestui drum naţional înainte de termenul prevăzut în regulamentul de funcţionare (1 iulie), transmite Mediafax.

"Comisia de analiză pentru Transfăgărăşan, formată din reprezentanţi ai CNADNR-Bucureşti, dar şi de la Secţia din Argeş, precum şi IGPR s-a întrunit, joi, pe DN 7C pentru a verifica starea drumului, în vederea posibilităţii dechiderii acestuia. S-a făcut o revizie a întregului traseu. Nu a avut nimeni obiecţii. Astfel că, aşteptăm decizia de la conducerea CNADNR, care, am convingerea, va fi aceea că Transfăgărăşanul se deschide sâmbătă. Aşteptăm însă confirmarea scrisă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Mihăiţă, şeful Secţiei Argeş din cadrul CNADNR.

Conducerea CNADNR a solicitat comisiei şi analizarea şi revizuirea regulamentului de funcţionare al DN 7C, astfel încât perioada în care Transfăgărăşanul este deschis circulaţiei rutiere să fie cât mai mare, în condiţii de siguranţă şi confort.

Potrivit regulamentului, perioada de închidere a Transfăgărăşanului (1 noiembrie –30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului.

"În perioada 01.05.2016 – 10.06.2016 pe DN 7C Transfăgărăşan au fost executate lucrări în regie proprie, care au constat în: îndepărtarea de blocuri de stânci (40 de mc), îndepărtarea de stânci, piatră şi ebulmente la km 104+000 – km 110+500, lucrări de deszăpezire, ridicarea unui parapet flexibil, înlocuirea unui parapet fix deteriorat pe perioada de iarnă, îndreptarea de stâlpi şi indicatoare rutiere şi vopsirea de borne kilometrice la km 110+500 – km 115+400. În prezent se lucrează la îndepărtarea avalanşelor de zăpadă îngheţată şi a bolovanilor şi la revizia tunelului de la poziţia kilometrică 115+400 – km 116+808", preciza CNADNR pe 7 iunie.

Comentarii

1 comentarii

...

Acum 4 ani

Prin urmare, o comisie complexa formata din oameni cu pregatire de specialitate s-a adunat pe DN7C si in urma unei profunde analize a stabilit ca se poate circula pe el. Banuiesc ca angajatii permanenti ai cantoanelor de pe partea sibiana si argeseana sunt niste mutalai si trogloditi nepregatiti, a caror parere nu poate fi luata in considerare, incat a fost nevoie de un asemenea simpozion de somitati. S-au luat si decizii dificile privind decalarea perioadei de inchidere. Oricum, pana sambata stau ca pe ace, se deschide sau nu? Dar mai repede am impresia ca niste baieti de prin CNADNR si IGPR s-au adunat la o bauta si au mai bifat in agenda niste activitati "romanesti". Altfel, se deschide cand se deschide.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus