Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
32°C

Sibienii sunt invitați la "Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini"

Sibienii sunt invitați la

Sibienii adulți si copiii sunt invitați la acțiunea "Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini", astăzi, începând cu ora 17.30, la Cupola din parc. Scopul inițiativei este de a igieniza parcul, de a-i învăța pe cei mici să respecte natura și de a încuraja folosirea coșurilor de gunoi.

Participanții la „Curățenia cu cei mici” vor primi mănuși și pungi de gunoaie, fiind încurajați să își aducă cele necesare: apă, pălării/șepci soare, protecție solară/anti-insecte. Cu o săptămână înainte de eveniment, organizatorii au legat de copaci, în parc, afișe cu mesaje care încurajează folosirea coșurilor de gunoi. Afișele au fost prinse cu sfoară, pentru a proteja natura.Organizatorii au pregătit surprize copiilor: cretă colorată pentru desene pe asfalt, cântece despre natură, interpretate de chitaristul Vlad Pârău, și atelier de creație ramă foto din materiale reciclate, cu sprijinul Magic Hands Studio.

"Sper că sibienii vor răspunde în număr cât mai mare invitației de a participa la această lecție de ecologie pentru copii și pentru publicul larg. Avem nevoie de natură și se întâmplă, uneori, ca natura să aibă nevoie de noi. Noi, părinții, trebuie să fim un model pentru copiii noștri, iar împreună să fim un model pentru cei din jur, să tragem acest semnal de alarmă și să încurajăm lumea din parc să folosească coșul de gunoi", spune Raluca Faloba, inițiatoarea acțiunii.

Acțiunea "Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini" a fost lansată anul trecut, bucurându-se de participarea a circa 60 de persoane, printre care și mulți preșcolari. Este finanțată din fonduri proprii și face parte din inițiativa în curs de dezvoltare “Joaca de-a ecologia”, care are drept scop educarea copiilor în spirit ecologic, prin evenimente variate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

SB10NUT

Acum 8 ani

Ooooo ce frumos.... Invata copiii sa fie gunoieri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus