Joi,
13.06.2024
Ploi Scurte
Acum
22°C

ACTUALIZARE - Cum explică primăria străzile inundate și ce măsuri se iau

ACTUALIZARE - Cum explică primăria străzile inundate și ce măsuri se iau

Actualizare ora 17:54

Reprezentanții Primăriei Sibiu au declarat pentru Turnul Sfatului că în această dimineață a fost vorba de o ploaie abundentă, într-un timp foarte scurt. Au căzut în aproximativ o oră peste 50 de litri de precipitații pe metru pătrat. Aceasta este explicația pentru acumularea de apă de la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Moldoveanu unde imediat ce ploaia a scăzut în intensitate, canalul pluvial a evacuat apa de pe carosabil. La fel și pe strada Galileo Galilei unde înclinația zonei combinată cu volumul mare de apă pluvială au avut ca rezultat această acumulare temporară.

”Pe strada Oltețului se realizează în prezent modificări la rigolele de scurgere a apei pluviale și la podețele de acces către proprietăți tocmai pentru a evita pe viitor astfel de acumulări de apă în caz de ploi torențiale însemnate cantitativ.

Pentru strada Depoului Primăria Sibiu a realizat deja studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii și urmează realizarea proiectului tehnic și contractarea lucrărilor propriu-zise. Aceste lucrări includ și reabilitarea rețelei de canalizare care va asigura o mai bună colectare a apelor pluviale”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Știre inițială:

Două ore de ploaie torențială sunt de ajuns pentru a bloca sistemul de canalizare din Sibiu pe multe străzi. În vreme ce unii oameni au cerut sprijinul pompierilor pentru a scoate apa din curți, pe străzi șoferii circulă cu teamă să nu le intre apa în mașini.

Strada Oltețului a fost modernizată anul trecut și redată circulației la sfârșitul lui 2015. În urma ploii din această dimineață strada a fost inundată complet iar locatarii spun că este impracticabilă. Unul dintre locatari ne-a trimis imagini surprinse în urmă cu câteva minute și ne-a declarat că strada este inundată pentru a doua oară în ultimele trei luni.

20160627_102612

 

Un articol despre inundația din luna aprilie puteți citi aici. La momentul respectiv reprezentanții primăriei Sibiu spuneau că ”recepția lucrărilor efectuate pe această stradă nu a avut încă loc”.

”Reprezentanți ai Primăriei Sibiu și ai constructorului au efectuat verificări în teren și au constatat că este vorba de un debit prea mare de apă pluvială care nu a putut fi preluat corespunzător de canalizarea de pe strada Podului, surplusul revărsându-se pe strada Oltețului”, explicau atunci reprezentanții administrației locale, într-un răspuns transmis ziarului Turnul Sfatului.
Și strada Depoului s-a transformat astăzi în lac.

20160627_102614

”Așa se întâmplă de fiecare dată pe stradă când plouă mai intens, deoarece canalizarea nu face față. Toată apa din cartierul Trei Stejari ajunge aici, dar din păcate conductele care ar trebui să duca apa mai departe nu au volum suficient de mare, astfel inundând strada, toate subsolurile existente și toate curțile. În poza cu copacul apa are aproximativ 50 de cm, acolo fiind scurgerea de canal. În rest apa are în jur de 20-30 cm. Mai menționez că toate canalele din curtea mea refulează, dovada clară că nu face față canalizarea”, a declarat Ștefan Romete, locuitor al străzii.
Probleme în trafic au întâmpinat și șoferii care au traversat intersecția dintre străzile Moldoveanu și Ștefan cel Mare, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos. Fotografia a fost postată pe grup-ul Info Trafic jud. Sibiu.

moldoveanu cu stefan cel mare

La această oră ISU Sibiu intervine pe strada Galileo Galilei, la numărul 7 și în localitatea Veștem, pentru evacuarea apei din subsolul unor case.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

21 comentarii

VL-69-BMW

Acum 7 ani

Sibiul = o comuna mai mare
Raspunde

si

Acum 7 ani

valcea = o comuna mai mica :)))
Raspunde

Atrei

Acum 7 ani

bine ai venit, ai ajuns din comuna primitiva in "Sibiul = o comuna mai mare" :))
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Dute-n Valcea, scuza-ma dute la Baicoi ca acolo nu-i vulgar nihilismul.
Raspunde

eu

Acum 7 ani

Vl mergi acasa la tine si lasa Sibiul . Te -ai emancipat in Sibiu si acuma comentezi.....m
Raspunde

Mircea L.

Acum 7 ani

E Sibiul tau sau al mumii tale? Inainte de primul razboi erati papuasi. Mergeati cu caciula in mana la Viena iar acum va dati evoluati.. Numai sa nu uitati de miile de ragateni care si-au dat viata pentru voi!!!
Raspunde

coralya

Acum 7 ani

Pana acum pe str. Galileo Galilei nu au fost probleme, dar la ora actuala gurile de pluviale sunt infundate.Cei ce realizeaza maturarea strazilor aduna nisipul de la rigole si-l imping in gurile pluviale sau sub masini, iar atunci cand plaua toata mizeria ajunge in aceste geigere - acest lucru l-am vazut eu, i-am atentionat pe cei de la Salubritate care taraiau un conteiner gol iar tot ce insemna nisip si praf nu era colectat- probabil pentru a nu cara. Asa se intampla cand nu sunt supravegheati, controlati iar ei isi fac treaba cu cafeaua intr-o mana cu matura in alta, povestind ce-au facut in ziua precedenta-mai bine zis zbierand. Astea nu sunt povesti, 20 min m-am uitat cum isi bat joc de timp, de Primarie, de banii contribuabililor.
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Din pacate e plina Tara de olteni SI de gropi facute tot de olteni.
Raspunde

-

Acum 7 ani

mr.andrei' o fi tara plina de olteni ca si astia fac parte din romania la nordul dunarii,ca poate nu avea cine sa-i numere si aveati nevoie raed arafat sa o faca mai ceva decat la ma-sa acasa ,si pentru care tocmai fructul cel mic de hobeze alba la care-i mai spune si muscata alba sau muscata lui MARIA seamana cu un mic cas ,de doamne fereste dupa ce iasa de la.... ca orice persoana nevoita . in schimb ce floarea cea mica de hobeze este albastru violacee culoare preferata de armeNia , face schimbu ' pe roni,adica cu bani sau pe romi adica cu cas din lapte de oaie,el sau ma-sa la simbolism sau si el si ma-sa?
Raspunde

-

Acum 7 ani

ce culoare are casul de lapte de oaie de hobeze ,de muscata de hobeze Miriam si ce culoare are floarea de doamne-fereste mr.raed arafat dupa diferite feluri...de nevoi?
Raspunde

Xyz

Acum 7 ani

Strazi asfaltate si canalizare subdimensionata = prapad de cate ori ploua mai abundent.
Raspunde

-

Acum 7 ani

si cum a reusit, domnghiule, masina asta cu numarul sb 08cao sa cada in olt, ca era oltul mai ingust
Raspunde

-

Acum 7 ani

si inca as mai dori ,domnule secretar raed ,daca nu va este cu suparare la ceaiul de musetel stiti cumva cum i se spune pe la dumneavoastra,ceva asemanator cu musatini si asemanator cu ce , mr.arafat , pe sau pi ,domnule doctor?
Raspunde

-

Acum 7 ani

dar in Sighiu nu vrea sa vina otara raedu' arafat? nu ,domnghiule,caci nu-i place fraza ,,amintirile sant clopote de argint care bat la poarta uitarii...'' si de asta si-o trimis Solul la Vestem, domnghiule
Raspunde

...

Acum 7 ani

ce masuri ia primaria? pai masoara cat e stratul de apa. altfel de unde am afla si noi? oare virgil popa stie si cat trebuie sa fie diametrul canalizarilor sau stie doar grosimea stratului de asfalt?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus