Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Subiecte accesibile la ultima probă a examenului de Bacalaureat: ,,A fost ușor, mă aștept să iau 9.50”

Subiecte accesibile la ultima probă a examenului de Bacalaureat: ,,A fost ușor, mă aștept să iau 9.50”

Absolvenții de liceu au susținut astăzi ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului. Elevii au ieșit respirând ușurați, bucuroși că nu a fost greu și că au scăpat  de ultimul hop. La biologie subiectele au fost mai grele decât se așteptau, dar accesibile, iar la geografie a fost ușor, singurul subiect care i-a pus în dificultate a fost graficul pe baza căruia li se cerea să spună suprafaţa agricolă din trei țări.

Bucuria mare pentru elevii Colegiului Tehnic ,,Independența” din Sibiu. Cei mai mulți au ieșit cu zâmbetul pe buze din sala de examen, fugind spre colegi pentru a afla ce au făcut și pentru a se corecta între ei. Subiectele la geografie au fost accesibile, ce i-a pus în dificultate a fost un grafic puțin întortocheat, după cum spun candidații : ,,A fost “easy”. Am avut tabele, despre Uniunea Europeană, chestii de genul. M-am pregătit de nu am mai putut”, a spus Andrei. „A fost ușor, au fost subiecte accesibile, ceea ce mi s-a părut puțin mai greu a fost graficul, puțin mai întortocheat”, a spus un alt elev.

,,Să facă Dumnezeu o minune să iau peste șase”

Se pare că  biologia i-a încurcat puțin pe elevi. Aceștia se asteptau să fie mai ușor, dar spun că au rezolvat aproape totul și speră  la note bune. Unii s-a pregătit intens, cu meditații tot anul, iar alții, mai emoționați, speră la o minune. ,,Nu a fost așa greu, dar am greșit noi. Ne așteptam totuși să fie mai ușor. Am avut ceva cu sistemul digestiv, ne-a spus Elena. „A fost ușor, o să iau 9.50, depinde și de corectură. Am făcut jumătate de an meditație”, a spus încrezător un alt absolvent.

Luni, elevii au susținut proba la Limba și literatura română, care a reprezentat un impediment pentru cei care nu prea s-a pregătit, fiind cea mai grea probă. La română mi s-a părut cel mai greu, cred că o să iau cinci și ceva. Iau bacul sută la sută”, a spus un absolvent al Colegiului Tehnic ,,Independența". „La română mi s-a părut cel mai greu, mai ales la subiectul trei, nici nu m-am pregătit prea bine. Am scris despre Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, dar nu am scris mult”, a spus Gino.

Întrebați ce vor să facă mai departe, majoritatea au răspuns că doresc să urmeze o facultate. Fetele se îndreaptă spre arhitectură, farmacie, iar băieții vor să urmeze Facultatea de Inginerie, la Sibiu.  Rezultatele vor fi afișate pe data de 12 iulie, până la ora 16. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 16 iulie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus