Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Noul ministru al Transporturilor, pe autostrada închisă de la Săliște: menținem termenul în septembrie

Noul ministru al Transporturilor, pe autostrada închisă de la Săliște: menținem termenul în septembrie

Tot luna septembrie a acestui an este termenul asumat de oficialități pentru finalizarea lucrărilor la cei 200 de metri de terasament demolat pe porțiunea închisă de autostradă dintre Săliște și Cunța (22,11 km, autostrada Orăștie – Sibiu parte a A1).

Anunțul este făcut de noul ministru al Transporturilor, Sorin Bucșe, care a vizitat în cursul zilei de joi șantierul de refacere a terasamentului. Declarațiile făcute într-un comunicat de presă au însă o nuanță: noul ministru vorbește doar de finalizarea lucrărilor în zona celor 200 de metri de terasament demolat și nu de toate lucrările necesare pentru redeschiderea circulației în condiții de siguranță. Care rest de lucrări ar urma executat sub trafic, lasă de înțeles ministrul „Termenul pentru reconstrucția celor 200 de metri de pe Orăștie - Sibiu se menţine. Se va face Expertiza pe întreg lotul, iar dacă apar probleme le vom remedia pe parcurs, fără a afecta traficul. Apreciez ca ați avut curajul să preluaţi voi lucrarea. Decizia aceasta trebuie respectată. Reparăm ce nu au făcut alții, din păcate, dar pe banii lor. Nu trebuie să existe nicio abatere de la termenul de finalizare înaintat şi pentru cea mai mică întârziere vă rog sa-mi prezentaţi soluţiile”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, potrivit unui comunicat emis de minister.

vizita pe autostrada 2

Faze

Lucrările de pe lotul în discuție sunt realizate de CNADNR, într-un fel de regie proprie, în sensul că inginerii sunt ai Companiei, iar utilajele necesare cu tot cu operatori sunt închiriate de la diferite firme. De câteva săptămâni, însă, în zona celor 200 de metri demolați nu se mai lucrează, reprezentanții Companiei invocând faptul că s-a încheiat ”faza 1”. ”Au fost promovate două faze de intervenţie pentru refacerea corpului autostrăzii în urma Expertizei Tehnice şi a Proiectului de Remediere. Faza I a constat în intervenţia imediată asupra terenului de fundare al corpului autostrăzii. Această etapă a cuprins: organizarea de şantier, pregătirea terenului, achiziţia de materiale, realizarea proiectului de fundare. Faza II reprezintă reconstrucţia efectivă a sectorului, în baza proiectului iniţial”, se mai arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

”Valoarea contractelor este estimată la 3.715.262 lei fără TVA. Suma este asigurată din garanții de bună execuție a constructorului care au fost executate de către CNADNR. Compania a executat Garanția de Bună Execuție constituită de către Salini Impregilo SpA, în valoare de 60.479.160 lei, sumă ce a fost încasată de companie de la banca emitentă în data de 28.04.2016”, comunicat Ministerul Transporturilor
Foto: Ministerul Transporturilor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Săndel

Acum 6 ani

De ce nu spunem adevărul: PSD blochează prin oameni politici în posturi-cheie reparația celor 200 de metri de autostradă cu scopul de a decredibiliza guvernul Cioloș. Atât de simplu e! Trebuie să demonstreze Dragnea&Co faptul că tehnocrat=diavol și că ei sunt singurii care pot salva țara.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

S-ar putea sa ai dreptate, dar mai exista si varianta ca acesta sa fie doar "adevarul" tau...In alta ordine de idei, atunci cand exista vointa, piedicile nu-ti pot sta in cale....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus