Vineri,
13.09.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Restaurant Teatro. Surpriza din curte

Restaurant Teatro. Surpriza din curte

De fapt, demult prinsesem de știre că acolo se va deschide un restaurant. Și, la fel ca și mine, se pare că multă lume mai știa de deschiderea Teatro, un nou restaurant pe Târgul Peștelui, la chiar doi pași de Old Lisbon.

Doar că, spre diferență de Old Lisbon, Teatro are la dispoziție și o curte extrem de generoasă, unde a fost amenajată o terasă cum mai rar găsești prin zona centrală a Sibiului. Adică una cu mese suficient de mari încât dacă te așezi patru persoane, să nu îți dai coate la fiecare îmbucătură. Și cu o distanță între mese suficientă, încât să nu îți ferești aceleași coate la fiecare trecere a ospătarului.

restaurant teatro

Spun că multă lume se pare că știa, deoarece la trei zile după deschidere, într-o seară târzie (adică după zece și jumătate, căci numai atunci m-au lăsat doctorii să plec din redacție) în curte la Teatro am găsit o singură masă goală, de curând lăsată liberă de mușterii. Inițial, una din ospătărițele pe care aproape că se vedea că a fost alergată toată ziua (curtea e faină pentru clienți, dar îi pune la muncă pe ospătari) a spus că se va interesa ce mai putem primi la ora aceea relativ târzie. După câteva minute, am fost însă invitați să alegem orice dorim din meniu. Meniul e destul de restrâns, pentru mine un semn bun întotdeauna. De pe pagina de Facebook a restaurantului, reiese că meniul a fost lucrat împreună cu Paul Siserman, un dandy clujean ce a trecut și pe la Masterchef. Și care, dacă face mâncare așa cum își aranjează părul în selfie-urile ”de pe perete”, apoi cred că face treabă bună.

restaurant teatro 1

Meniul te poartă pe la mic dejun cu vreo trei feluri de croissante, aperitive cu trei feluri de tartar (de vită, ton sau somon), dar și un interesant de încercat ”mix de pastrame producție proprie”. Dincolo de salate, paste și platouri, merită remarcată o singură tocăniță (una ungurească, de burtă), dar și un mușchi de porc cu cimbru și cremă de țelină. Meniul îți mai promite și un confit de pulpă de rață, cu varză roșie, măr și sos de citrice, ceva miel, fructe de mare și câteva preparate ce se bazează pe black angus: mușchi, T-bone, coaste și un rasol. Ei, un astfel de meniu cu cheltuială se ține. Așa că de veți merge la Teatro, fie sunteți IT-ist, fie în ziua de salariu, fie nu aveți astfel de griji. Prețurile sunt în gama de sus a restaurantelor din Sibiu. Mie, în schimb, îmi era foarte, foarte foame. Și numai cu gândul la o mâncare rapidă și promisiunea că voi reveni a doua zi pentru a continua experimentul, am ales un burger teatro și o salată cobb. Și dacă tot are niscaiva influență ungurească meniul, am cerut la final și o prăjitură ”somloi galusk”.

restaurant teatro

Nu cred că la ora aceea mai erau multe comenzi care să aglomereze bucătăria, oricum, mâncarea comandată a venit foarte repede. Și cu excepția unei mici încurcături ospătărești în ceea ce privește băuturile (curtea aia nu are cum să nu te omoare după o zi de alergătură), totul a fost foarte bun. Chiar și burgerul, preparat al cărui fan nu mă consider, dar care acum am înțeles că e cumva diferit față de ce găsești prin târg. Salata – corectă, iar prăjitura ungurească, pe bune că a fost delicioasă. Nu mă aștern la descris gusturi și arome, căci foamea care mă cotropea nu mi-a lăsat loc de gustat, ci doar de înfulecat.

La final, am plătit 104 lei: 33 de lei pentru teatroburger (v-am spus că nu e tocmai ieftin), 28 de lei pentru salată, 19,5 lei pentru trei ape și zece lei pentru un suc de portocale, stoarse pe loc. Prăjitura a costat 14 lei.

Și încă un plus: în curtea restaurantului poți intra atât dinspre Târgul Peștelui, cât și dinspre Moș Ion Roată, strada din spatele Liceului de Artă, unde aceia care, din comoditate, vor să parcheze până-n masă mai au șanse să găsească locuri de parcare.

Antracto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

client

Acum 8 ani

o locatie frumoasa cu cateva critici: sambata, 23.07 ora 21:30 dupa ce am avut noroc sa gasim o masa ce tocmai s-a eliberat, am avut parte de niste surprize nu tocmai placute: 1. prea putini angajati pentru fluxul de clienti, (am asteptat aprox 15 min pana ne-a fost luata comanda, chiar daca am facut semn chelnerilor ca ne-am hotarat) 2. paharul adus impreuna cu berea comandata, avea urme de ruj, presupun ca a fost doar clatit cu apa rece ne-a cam pierit orice chef de gustat vreo mancare din meniu...gandindu-ne ca daca au probleme cu spalatul unui pahar...oare cum spala vasele?!
Raspunde

Client007

Acum 8 ani

Da ce sa zici cand vezi asa ceva desertu urat cu niste ciocolata si frisca chiar iti trebuie fantezie de handicapat sa faci asa ceva,salata verde urata,preturii mari si o lista de menu care nu ofera ceva exceptional sunt practic retete luate de pe net si vandute la un restaurant,nu poarta nici o semnetura a bucatarului doar copy paste.
Raspunde

ArdeiUmplut

Acum 8 ani

viitor faliment
Raspunde

unches bobo

Acum 8 ani

Vaxxxx pai ala siserman e bucatar ...
Raspunde

Daniela

Acum 8 ani

Am incercat si eu acest restaurant ieri,la ora amiezii.Dezamagire totala..... Ne-am asezat la o masa pe terasa , la umbra, nimeni nu ne-a intrebat nimic cam un sfert de ora, desi erau foarte putini clienti la acea ora. Intr-un final, a aparut o chelnerita cu problem de auz... cred, tot ce ceream, intelegea altceva...Am cerut ciolan cu varza si ne-a intrebat daca vrem ciolan de rata....nu stiam ca rata are ciolan???... o limonada cu apa minerala, m-a intrebat de 2 ori daca vreau limonada cu afine????, un smoothie de capsuni , ne-a adus milk-shake de capsuni....Mancarea foarte subtire, portiile foarte mici . Portia de cartofi wedges cu pui in crusta si sos de usturoi semana foarte bine cu cea de la KFC, ba chiar la KFC e mai buna,doar pretul difera (aici costa 27 lei, la KFC 12 lei).Am fost total dezamagita, portii mici, asteptare multa,meniu foarte subtire, preturi exagerate.... Vinul casei??? avea urme de dop de pluta prin el,cred ca a fost cel mai slab calitativ vin pe care l-am intalnit, ceva super-ieftin , dar la ei era 11 lei paharul in care iti puneau maxim 150 ml....N-o sa mai calc pe aici pana nu aud ca s-a schimbat meniul,chelnerii,modul de a trata clientii...
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

Multam Daniela, schimbare de plan pentru maine....
Raspunde

canaris

Acum 8 ani

Locatie f.buna ,amenajare cu bun gust,loc de parcare dar "teapa" cu mancarea.A doua oara nu mai merg!
Raspunde

Ramon

Acum 7 ani

Slab de tot, serviciu de doi bani am cerut la o farfurie de calamar daca se poate schimba cartofi prajiţi cu legume la gratar, si chelneriţa a intrebat la bucatar si le a spus ca nu se poate, caracatiţa prea coapta, ton fara gust, dezamagire, nici eu nu mai calc pana nu se schimba de la cap la coada!!!
Raspunde

Chris

Acum 7 ani

Banuiesc ca toate opiniile negative de mai sus au fost scrise de concurenta. Am mancat de cel putin 2 ori pe saptamana la Teatro, in decurs de mai multe luni. In general servirea a fost impecabila, si mancarea este chiar foarte buna. Preturile sunt adecvate pentru calitatea mancarii (comparativ cu restaurantele asemanatoare). Teatro este unul din putinele restaurante de calitate in Sibiu. Le urez mult succes in continoare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus