Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
3°C

O comunitate pentru Orașul de Jos

O comunitate pentru Orașul de Jos

Fundația Heritas organizează vineri, cinci august, de la orele 11:00, în Piața Aurarilor, un eveniment cu denumirea ”Pentru comunitate”, eveniment ce reprezintă finalul proiectului “O comunitate pentru Orașul de Jos”, proiect cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunităţii.

Prin proiectul ”O comunitate pentru Orașul de Jos”, Fundația Heritas și-a propus să inițieze educarea și consolidarea comunității pentru a putea salva patrimoniul istoric construit din zona Piața Aurarilor, din centrul orașul Sibiu. Activitățile proiectului au presupus o analiză socio-economică a locuitorilor zonei, o discuție liberă între reprezentanții Fundației Heritas și locuitorii zonei, pentru a centraliza problemele cu care se confruntă aceștia iar apoi s-a organizat o întâlnire, în data de 30.06.2016 de la sediul Primăriei, în care reprezentanții Fundației Heritas au prezentat problemele identificate și au venit cu o serie de propuneri și soluții.

La evenimentul final sunt așteptați atât locuitorii zonei Piața Aurarilor (Piața Aurarilor, str. Movilei, str. Târgului, str. Argintarilor), cât și reprezentanții autorităților locale pentru a iniția un dialog pe baza problemelor identificate în zona și a soluțiilor posibile. Accentul se va pune pe nevoia înființării unui grup comunitar, format din locuitorii Pieței Aurarilor, care să reprezinte comunitatea în fața autorităților.

De asemenea, în cadrul evenimentului se vor organiza 2 ateliere demonstrative: tencuieli tradiționale și tâmplărie tradițională, pentru a arăta locuitorilor clădirilor de patrimoniu cultural care sunt metodele tradiționale de reabilitare a acestora.

La sfârșitul evenimentului final, va avea loc premierea concursului de fotografii ”Oameni si locuri”. Fotografiile participante vor fi expuse în Piața Aurarilor, din data de 04.05.2016.

Programul evenimentului final îl puteți găsi aici: http://www.heritas.ro/wp-content/uploads/2016/08/Program-eveniment-Pentru-comunitate.pdf

sau http://www.heritas.ro/news/pentru-comunitate/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus