Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

VIDEO. O echipă de cercetători a găsit o caracatiţă mov, ce pare desprinsă din desenele animate

VIDEO. O echipă de cercetători a găsit o caracatiţă mov, ce pare desprinsă din desenele animate

O echipă de biologi marini a găsit, la 900 de metri adâncime, lângă coasta californiană, o specie rară de caracatiţă, de culoare mov, care arată ca desprinsă din desenele animate, informează sciencealert.com, citat de News.ro

Cefalopodul, Rossia pacifica, se aseamănă mai mult cu sepiile decât cu calamarii sau caracatiţele, potrivit biologilor.

https://www.youtube.com/watch?v=lEhYJEQmExE

Cunoscută şi drept caracatiţa ”găluşcă” sau cu ”coadă tăiată”, creatura are un corp mai rotund decât sepia şi nu are os. Atât Rossia pacifica, cât şi calamari au acelaşi număr de tentacule – opt cu ventuze şi două tentacule lungi cu care îşi capturează prada.

Rossia pacifica trăieşte mai mult pe fundul oceanului şi se poate ascunde în nisip, producând, totodată, o ”mantie” de mucus şi lăsându-şi doar ochii neacoperiţi, pentru a identifica prada.

Caracatiţele Rossia pacifica au fost găsite în Oceanul Pacific de Nord, din Japonia până în sudul Californiei. Specialiştii de la Monterey Bay Aquarium Research Institute le-au găsit la adâncimea de 1.300 de metri, dar şi la 300 de metri.

Echipa de pe vasul de cercetare Nautilus a mai găsit o astfel de caracatiţă în anul 2014.

Vasul de cercetare Nautilus explorează oceanul studiind biologie, geologie şi arheologie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus