Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Concluzia DSP Sibiu după analize: focar de toxiinfecție alimentară stafilococică la cel mai luxos hotel din Mediaș

Concluzia DSP Sibiu după analize: focar de toxiinfecție alimentară stafilococică la cel mai luxos hotel din Mediaș

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a transmis rezultatele anchetei epidemologice în cazul hotelului BinderBubi, singurul hotel de patru stele din Mediaș, unde a fost găsită  mâncare a cărei termen de garanție era depășit cu aproape două luni. În luna august, opt copii cazați în incinta hotelului au ajuns la spital, fiind suspectați de toxiinfecție alimentară.

Din cele nouă probe alimentare recoltate (platou cu gustări – telemea, salam; supă de găină cu tăiței; orez cu ciuperci; garnitură de cartofi; șnițel; chifteluțe; pulpă de pui; friptură de porc), în două dintre probe s-a identificat stafilococ aureus, restul probelor fiind corespunzătoare.

“S-au recoltat 27 de probe bacteorologice de la persoanele care lucrează în blocul alimentar al unității, iar 6 au ieșit pozitive cu Stafilococ aureus.De asemenea, 3 din cele 14 teste de salubritate au fost necorespunzătoare bacteriologic, iar cele 2 probe de pe tegumentele personalului din  blocul alimentar au fost corespunzătoare”, se arată într-un comunicat al  DSP Sibiu.

În urma probelor constatate, inspectorii DSP confirmă toxiinfecția alimentară stafilococică. Această ipoteză este susținută de prezența germenului în patru preparate culinare, precum și de prezența acestuia în probele recoltate de la personalul unității.

“Clasificăm toate cele 8 cazuri ca fiind probabile, întrucât au îndeplinit criteriile clinice și cele epidemiologice.Se declară închis episodul de îmbolnăvire, fiind prezente la momentul actual fișele de aptitudini pentru patru din cele șase persoane depistate pozitiv la infecția cu Stafilococ, formulându-se prescripția reluării activității de către celelalte două persoane în momentul în care vor fi declarați apți pentru sectorul alimentar de către medicul de medicina muncii”, se mai arată în comunicatul DSP.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/04/mancare-expirata-si-de-doua-luni-bucataria-celui-mai-luxos-hotel-din-medias/

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus