Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Adrian Săceanu a salvat 28 de oameni dintr-un incendiu. Este pompierul de onoare al anului în România

Adrian Săceanu a salvat 28 de oameni dintr-un incendiu. Este pompierul de onoare al anului în România

Plt. adj. Adrian Săceanu, angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a primit astăzi titlul de “Pompierul de Onoare al anului”, în cadrul unei ceremonii organizate la București cu ocazia Zilei Pompierilor. Este al doilea an consecutiv în care un pompier sibian primește acest titlu.

Plutonierului adjutant Adrian Săceanu a fost decorat pentru profesionalismul de care a dat dovadă și pentru prezența de spirit dovedită în cadrul misiunii de stingere a incendiului izbucnit în  luna august a acestui an pe strada Siretului, în urma căreia au fost salvați 20 de adulți și opt copii.

”În anul 2016 a condus nenumărate intervenții pe tura de serviciu și s-a remarcat în special la intervenția de stingerea a incendiului care a izbucnit într-un apartament pe strada Siretului, în municipiul Sibiu, în data de 27 august. Prin măsurile luate pe timpul intervenției, el a reușit calmarea situației, iar locatarii au fost evacuați la timp din imobile fără a se crea panică în rândul acestora datorită prezenței sale de spirit și profesionalismului dovedit. În urma acțiunii de salvare au fost evacuați și salvați 20 de adulți și opt copii. La momentul în care s-a ajuns la locul intervenției doi adulți și un copil erau deja intoxicați cu fum și gaze toxice ”, spun reprezentanți ISU Sibiu.

Adrian Săceanu  este pompier din anul 2000, iar în anul 2006 a fost promovat pe funcția de comandant gardă de intervenție, participând la sute de misiuni de stingere, descarcerare, acordare a primului ajutor și salvare din medii ostile.

Astăzi, 13 septembrie, de Ziua Pompierilor, la Monumentul "Eroilor Pompieri" din Capitală a avut loc o ceremonie militară și religioasă și au fost depuse coroane de flori.

Anu trecut acest titlu a fost obținut tot de un pompier sibian. Plutonierul major Filip-Mihai Midrigan a fost decorat pentru profesionalismul demostrat în cadrul unei misiuni în urma căreia au fost salvați 25 de adulți și 4 copii.

foto

citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2015/09/27/in-toate-interventiile-cat-de-mica-o-fi-cat-de-mare-exista-riscul-ca-noi-sa-ne-pierdem-viata/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

hmmm

Acum 7 ani

de ce nu puneti si voi o poza cu omul? ar trebui si voi sa promovati mai mult persoanele care fac treaba buna, nu doar politicienii de 2 lei...
Raspunde

eu

Acum 7 ani

Cel din prima imagine e pompierul anului in Romania
Raspunde

SibiuPhotography

Acum 7 ani

Da Adi merita din plin e un om de nota 10 si un pompier dedicat ....si ca el sunt si altii ! Bine ca ii promoveaza presa pe si ei nu doar incultura cum se practica de altfel!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus