Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Foto/video. Întâlnire cu răsunet în Piața Mică. Peste 300 de chitariști au cântat deodată

Foto/video. Întâlnire cu răsunet în Piața Mică. Peste 300 de chitariști au cântat deodată

Peste 300 de chitariști au cântat la unison astăzi, la lăsarea serii, în Piața Mică, la cea de-a doua ediție a Sibiu Guitar Meeting. De la mic la mare, și-au adus chitarele de acasă și au cântat cu foc pentru câteva ore, la un loc. Alături de ei au fost profesioniști ca A.G.Wienberger, Adrian Corlaciu, Ștefan Boldijar, solistul trupei Semnal M sau Paul Radu de la Antract. 

Recordul stabilit anul trecut, atunci când peste 200 de oameni au cântat împreună hituri care au făcut istorie, a fost cu siguranță depășit. Aproape două ore, 327 de chitariști au intonat alături de vedete ale muzicii românești piese studiate intens în ultimele luni. În centrul vechi al orașului s-au auzit melodii cunoscute din repertoriul național și internațional.

whatsapp-image-2016-09-24-at-19-41-01-3

Adrian Corlaciu, cel care a întors recent patru scaune la emisiunea Vocea României, a cântat alături de chitariștii prezenți piesa ,,Another brick in the wall”. ,,Vinovații fără vină”, ,,Let it be”, ,,Have you ever seen the rain” au răsunat și ele în Piața Mică. Paul Radu, solistul trupei Antract a acompaniat de la microfon sutele de chitariști cu piesa ,,Trebuie să crezi”, o compoziție proprie.

 ,,Îndrăzniți și aveți puterea să-i țineți flacăra aprinsă. Fie ca această flacără a visului vostru să nu stingă niciodată", a fost mesajul artistului.
La Sibiu Guitar Meeting Sibiu nu a contat nici vârsta, nici instrumentul, ci dorința de a cânta. Asta s-a putut vedea pe chipul celor prezenți care cântau cu mare drag de chitară și de piesele învățate . Cu o chitară din carton, cea mai mică participantă, la doar șase ani, a demonstrat că dacă există voință le poți face pe toate. Aceasta își dorește foarte mult o ,,chitară adevărată”, mai ales că cea improvizată nu a ținut-o mai mult de un concert.

whatsapp-image-2016-09-24-at-20-40-46 Alții, puțin mai norocoși au fost premiați în această seară. Pe lângă cei șase câștigători ai premiului ,,Best outfit”, cea mai emoționată de premiul primit a fost Sonia Moșneag, în vârstă de 14 ani, care a câștigat o chitară.

,,Sunt din Blaj și m-am înscris la tombolă pentru că de foarte mult timp îmi doream o chitară. Cânt de vreo trei-patru ani. Nu mă așteptam să câștig", a spus emoționată Sonia Moșneag.

Cea de-a doua ediție s-a încheiat cu un bis al melodiei ,,Vinovații fără vină”, ropote de aplauze și chitarele sus. Sibiu Guitar Meeting este evenimentul vedetă al programului ,,Pune mâna pe chitară” inițiat de Asociația Culturală Play. De-a lungul anului sunt organizate șase cercuri comunitare de chitară unde copii și tineri din Sibiu învață bazele instrumentului, învață să cânte inclusiv cele 11 piese ce vor fi interpretate la evenimentul din Piața Mica.Toate cursurile comunitare sunt gratuite, pentru a oferi tuturor acces la educația prin muzică. Pentru aprofundarea lecțiilor din cadrul acestui program, Asociația Play a organizat și trei tabere, Guitar Summer Camp, la care au participat câteva sute de copii.

Elena Andrei

Mădălina Micu

sibiu-guitar-meeting

guitar-meeting

guitar-meeting-2016

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

cris

Acum 6 ani

Ideea e foarte faina, dar: boxele trebuie date mai incet, sau pus microfoane la toti. As fi vrut sa se chiar auda cei 327 de chitaristi. De asemenea,mireasa nu avea ce cauta pe scena...Casa de piatra anywa, dar pt. viitoarele mirese... e ziua vostra speciala, dar nu va bagati in alte evenimente ;)
Raspunde

Pam

Acum 6 ani

De acord cu "cris" - cred ca indiferent de ce se canta la acustice era la fel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus