Zece tineri cu posibilități financiare reduse au șansa să urmeze cursurile gratuite ale Școlii de Bucătari derulate de Asociația “Adi Hădean” în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” și Asociația Rotary Club Sibiu. Proiectul se va desfășura în Sibiu, pe perioada unui an de zile, începând din luna octombrie.
Proiectul "Școala de Bucătari" reprezintă o șansă pentru tinerii pasionați de gastronomie, care doresc să urmeze o carieră în domeniu și care nu dispun de mijloacele financiare necesare. Proiectul se desfășoară pe perioada unui an de zile, în Sibiu. Cursanții vor parcurge partea de teorie, începând cu luna octombrie, în cadrul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului. Orele de practică se vor desfășura începând cu luna februarie, în bucătăriile unor restaurante de top din Sibiu, sub atenta îndrumare a unor bucătari consacrați. La finalul acestui stagiu cei 10 de cursanți vor primi o scrisoare de recomandare din partea lui Adrian Hădean care să ateste stagiul efectuat, experiența acumulată permițându-le să se angajeze, cu succes, în acest domeniu.
Cine poate participa? Tineri cu vârsta cuprinsă între 18-21 ani, având minim studii liceale, fără venituri și provenind din familii cu venituri reduse, care nu le permit accesarea unor cursuri de specialitate. Venitul cumulat al familiei să nu depășească suma de 800 ron net, pe membru de familie.
În cadrul primei ediții a Școlii de Bucătari care a avut loc la Cluj-Napoca, 10 tineri au beneficiat gratuit de un stagiu de pregătire de un an de zile. În urma stagiului de practică urmat, toți cei 10 cursanți au avut posibilitatea de a se angaja pe timpul verii, pentru a continua instruirea și după încheierea proectului Școlii de Bucătari. Șase dintre aceștia au primit oferte ferme de angajare la restaurantele partenere, iar ceilalți la restaurante din afara proiectului. Anul acesta, Școala de Bucătari continuă la Cluj cu cea de-a doua ediție și își deschide porțile și la Sibiu.
Ce include aplicația“Sincer e unul dintre cele mai faine proiecte la care am participat. Nu numai că îți faci prieteni care au aceeași pasiune ca a ta, dar înveți, poate, mai mult decât ai crede. Asta se datorează în primul rând faptului că practica se face la mai multe restaurante, fiecare cu meniuri complet diferite, cu rețete care mai de care mai complicate. Recomand acest program tuturor celor care vor să își încerce norocul ca bucătar sau în cariera de bucătari”, spune Darius Dărăban, cursant al primei ediții.
Aplicația trebuie să cuprindă CV-ul, motivația participării în proiect, declarația pe propria răspundere că nu au venituri/provin din familii cu venituri mici (venitul cumulat nu depășește 800 ron net pe membru de familie). Cei interesați pot aplica în perioada 19 septembrie – 10 octombrie, iar pe 17 octombrie vor fi anunțați cursanții Școlii de Bucătari Sibiu.Aplicațiile se trimit pe adresa [email protected] până la data de 9 octombrie.
Scopul proiectului îl reprezintă creșterea șanselor de integrare a tinerilor pe piața muncii, în domeniul culinar. Proiectul se dorește a fi pe termen lung, o școală de bucătari care să genereze resursă umană cu solide cunoștințe în domeniu.
Sursă foto secundară
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Industrie Alimentară , Lucian Blaga , Ştiinţe Agricole , Asociația Rotary Club Sibiu , Adi Hădean , Protecţia Mediului Sibiu , Bucătari Sibiu , Darius Dărăban , Masterchef Adrian Hădean
Vizualizari: 9938
Ultimele comentarii
Acum 20 minute
Eu
Acum 29 minute
@ @renzi
Acum 36 minute
Emil
Acum 38 minute
Sibienii sunt omorâți cu zile!
Acum 42 minute
Paul