Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Mormane de gunoaie arse chiar lângă indicatorul care interzice acest lucru. În zonă turistică

Mormane de gunoaie arse chiar lângă indicatorul care interzice acest lucru. În zonă turistică

Lângă containerul amplasat la ieșirea din localitatea Rășinari, spre Păltiniș, ardea un morman de gunoaie, acum câteva zile. Acest lucru s-a întâmplat, chiar dacă, la nici trei metri de acesta, este amplasat un indicator care interzice incendierea gunoaielor acolo. Primarul din localitate spune că nu știe de existența acelui foc, iar Garda de Mediu s-a sesizat, urmând să se desfășoare o verificare. Pe lângă acestea, există suspiciuni că o parte din sacii cu deșeuri strânși în cadrul campaniei naționale ,,Let`s Do It România” nu ar mai fi ajuns la groapa de gunoi, ci ar fi ars acolo.

Focul de lângă container a fost observat sâmbătă, 24 septembrie, în jurul orei 17,  de către Ioana Tănase, o voluntară a campaniei ,,Let`s Do It România”.

,,La indicațiile primarului din Rășinari”

Ioana spune că a vrut să lase acolo sacii cu deșeuri pe care i-a strâns din zona izvorului de la Păltiniș împreună cu prietenii săi, însă când a văzut focul ce era întreținut de doi bărbați, a refuzat să mai facă acest lucru.

,,La acel container se incinerau mormane de gunoaie, precum și saci proveniți din campania națională de ecologizare inițiată de <<Let`s Do It România>>, saci care urmau să fie colectați, iar deșeurile conținute să fie eliminate în mod corespunzător. Cele două persoane care incendiau gunoaiele au spus că au avut această inițiativă la indicațiile primarului din Rășinari. În timp ce încercam să înțeleg ce se petrece acolo, un alt domn a venit să arunce două banchete auto uzate, indicațiile celor doi fiind să o pună direct pe foc.”, spune Ioana Tănase.
img_0681

Foc lângă indicatorul care interzice arderea gunoaielor La nici trei metri de container, reprezentanții Primăriei din Rășinari au amplasat un indicator prin care se interzice incendierea gunoaielor. Contactat telefonic, primarul localității spune că acel container a fost amplasat acolo deoarece o parte din locuitori nu au încheiat niciun contract cu vreo firmă de salubritate, menționând că nu știe de focul ce a avut loc sâmbătă.

,,La începutul lui noiembrie când va intra noul operator de salubritate, acel container va fi desființat. Sunt foarte mulți oameni din localitate care nu au contract de salubritate și ca să nu le ducă pe drumurile de hotar, am pus containerul acolo. Odată la două zile, gunoaiele se ridică și sunt duse la groapa de gunoi. Nu s-au ars sacii de la <<Let`s Do It>> acolo sigur pentru că noi am trimis mașină să îi ia. Am fost și eu sâmbătă acolo când s-au strâns gunoaiele, cu copiii. Nu știu dacă a dat cineva acolo foc pe urmă, eu nu am mai auzit. Undeva mai sus, avem un loc în care mai dăm foc la crengi și deșeuri din lemn, dar doar atât.”, spune Bogdan Bucur, primarul localității Rășinari.
Reprezentanții Gărzii de Mediu Sibiu spun că au fost sesizați cu privire la acest incident, urmând ca în cel mai scurt timp să desfășoare o verificare a mărturiilor și ulterior să aplice sancțiuni, dacă se constată veridicitatea faptelor.

ooo_7408

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Un biciclist

Acum 7 ani

Acel container este adesea incendiat. Chiar nu stie nimeni din Rasinari acest lucru??!!
Raspunde

lex

Acum 7 ani

traiasca ciobanii!!!!!!!!!!!
Raspunde

Gunoaiele surse alimentare de CANCER

Acum 7 ani

Ăsta este modelul sătesc sau comunsl,psrdon a creierelor luminate din fruntea obștii. Păi cică sunt si într..un. Fel de asociație. A primăriilor. Put gunoaiele arse peste. Tot hal de țară ...mai ales în. Weekend si noaptea.de fapt da ca e la comanda!!!
Raspunde

ioa

Acum 7 ani

poate putem elucida 'misterul' cu ajutorul camerei video care supravegheaza containerul...sau ce rol are acea camera???
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Ii si intereseaza pe rasinareni de indicatoare ... Probabil, cei care au incendiat, nici nu stiu sa citeasca ...
Raspunde

un sas

Acum 7 ani

Cum sunt multi oameni care nu au contract cu slubritatea...Sa aduca gunoaiele in fata primariei si primarul BUCUR sa le sorteze pe banii lui din salar...
Raspunde

Un cetatean

Acum 7 ani

Nu cred ca primarul nu stie ce se intampla.Sa fim seriosi..cine se duce sa dea foc la gunoaie intr-un loc in care exista indicator cu " strict interzisa incendierea gunoaielor-supraveghere video". Am fost si eu vara aceasta la Paltinis de cateva ori si de cel putin 2 ori am vazut ca se ardea gunoi in locul respectiv. Si te gandesti ca mergi la munte la aer curat...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus