Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Sute de oameni, interesați să cumpere o casă de acum 150 de ani

Sute de oameni, interesați să cumpere o casă de acum 150 de ani

La sfârșitul acestei veri, Muzeul ,,Astra” a scos la vânzare replica unei case tradiționale din Mărginimea Sibiului, de acum 150 de ani, cu 45.000 de lei. Aceasta a stârnit interesul multor oameni, atât din țară, cât și din străinătate, dar până în prezent, nu s-a încumetat nimeni să o cumpere. Reprezentanții muzeului în aer liber spun că vor prelungi termenul proiectului până la sfârșitul lunii noiembrie.

Casa poate fi adaptată la condițiile de trai din secolul XXI și are o suprafață utilă de 54 de metri pătrați. Ușile și ferestrele sunt copiate după cele originale, iar podeaua și tavanul sunt făcute din lemn fasonat. Patru oameni, timp de 30 de zile au muncit la construirea acesteia.

Proiectul a stârnit curiozitatea multor persoane, motiv pentru care s-a prelungit și termenul de cumpărare, până la sfârșitul lunii noiembrie.

,,Proiectul acesta a avut nu un mare succes, ci un foarte mare succes deoarece am primit solicitări de ordinul sutelor, atât din țară cât și din străinătate, oameni care sunt interesați de proiectul acesta, să achiziționeze practic o casă gata făcută, la cheie. Deocamdată nu am vândut casa, dar deadline-ul este până la sfârșitul lunii noiembrie, dar este posibil să prelungim acest termen în urma interesului crescut.”, spune Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Complexului Național Muzeal ,,Astra”.
Prin acest proiect se dorește încurajarea construcțiilor făcute după tipare tradiționale din punct de vedere architectural.
,,Vom continua pentru că prin proiecte de genul acesta, cum îi place domnului director să spună, încercăm să asigurăm sustenabilitatea tradițiilor și a arhitecturii tradiționale, indiferent de zona din care provine ea”, mai adaugă Cosmin Călinescu.
Pentru mai multe detalii despre proiect, citește aici.

Comentarii

4 comentarii

Ana

Acum 5 ani

Vor si astia sa ia cat marii investitori din oras :)) tipic romanesc, merge ceva bine, profitam la maxim si facem in asa fel incat sa dezamagim cat mai multa lume, ca sa nu mai mearga bine.
Raspunde

Sebastian

Acum 5 ani

In titlu " sute de oameni interesati sa cumpere " si din text rezulta ca de fapt nu s-au gasit cumparatori...hotarati-va sa stim si noi, cititorii. Multumesc!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 5 ani

Avea nea' Tomiţă un schetci cu ”Cine-o tine p-asta-n brațe?”. Aolea tanti ziaristă, unde-ai făcut șcioala de jurnalistică?
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 5 ani

Fir'ar el să fie de autocorect! Erată; Avea nea’ Tomiţă un schetci cu ”Cine-o ține p-asta-n brațe?”. Aolea tanti ziaristă, unde-ai făcut școala de jurnalistică?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus