Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Iohannis: Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe scaunele de la Masa Tăcerii nu le-ar fi pus într-un parc

Iohannis: Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe scaunele de la Masa Tăcerii nu le-ar fi pus într-un parc

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu s-a pus problema să fie amendat pentru că s-a așezat pe unul din scaunele de la Masa Tăcerii - opera lui Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, susținând că discuția în jurul acestui subiect are un substrat electoral, transmite Agerpres.

"Nu am fost amendat și nici nu cred că s-a pus problema. Am fost împreună cu primarul, care a fost foarte de acord și nu a găsit nicio problemă. Discuția vă asigur că are substrat electoral. (...) Am citit câteva comentarii, cred că cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public, ci într-un muzeu închis. Toată discuția mi s-a părut exagerată pur și simplu și cred că putem să o închidem aici", a afirmat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis s-a deplasat vinerea trecută în județul Gorj, unde a vizitat mai multe obiective culturale.

La Masa Tăcerii, șeful statului s-a așezat pe unul din scaune. La acest monument există un panou informativ pe care scrie: "Să păstrăm intactă moștenirea Brâncuși pentru generațiile următoare. Vă rugăm să evitați contactul cu operele".

foto news.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

////

Acum 7 ani

Interesant era ca s-a asezat intr-un loc cu cantec: el, mut ca un peste, la masa tacerii... A avut umor fara sa vrea... Ce presedinte haios avem!
Raspunde

Un roman

Acum 7 ani

Lipsa de subiecte pentru jurnalisti! De toata jena...cautam nod in papura! Penibil subiect!
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Apai nu-i bai macar acum ne putem aseza oricare acolo, ca doar putem face apel in caz de amenda la precedentul presedintelui, cel mai egal dintre romani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus