Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sibienii sunt invitați la lectură alături de Matei Florian

Sibienii sunt invitați la lectură alături de Matei Florian

Matei Florian, autorul romanului „Cexina Catapuxina”, îi invită pe sibieni să citească împreună cu el și Krista Szocs fragmente din proaspăta carte, apărută și în ediție digitală, vineri, 25 noiembrie, de la ora 18, la Librăria Humanitas „Constantin Noica”.

La zece ani de la debutul editorial cu romanul „Băiuțeii”, scris împreuna cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi.

„Am primit romanul acesta exact așa: gata scris. Mi l-a dăruit, la ceas de seară, un bărbat ciudat, cu un ochi ceva mai mare decât celălalt. Nu s-a prezentat, i-am aflat mai târziu numele. Mi-a spus că are încredere în mine și ca eu voi știi mai bine ce să fac cu manuscrisul lui. L-am întrebat despre ce e vorba înauntru. Mi-a spus că despre lucruri mici, aproape invizibile, despre o lupă și niște insecte, despre iubiri și cuvinte într-o limbă necunoscută. Mi-a zis că, dacă îmi place, îl pot semna eu, el n-o să se supere. M-a rugat la sfârșit să-i promit însă că nu-i voi schimba titlul acesta imposibil: Cexina Catapuxina. I-am promis. Mi-a strâns mâna, apoi a plecat. Sper că, oriunde ar fi acum, îi e bine”, spune Matei Florian.

Matei Florian s-a născut la 8 ianuarie 1979, în Bucuresti. A debutat cu poezie în revista Cuvântul, în 1997. Debutul său editorial îl reprezintă însă romanul „Băiuțeii”, scris împreună cu Filip Florian. În 2008, ca titular al rubricii „Audio și n-am cuvinte” din revista Dilema veche, a fost premiat în cadrul Galei Jurnalismului Cultural, la categoria „Critică muzicală”. În prezent, semnează reportaje și povestiri în revista Formula As.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus