Vineri,
14.08.2020
Ploi Usoare
Acum
21°C

Un român a ratat șansa de a-l prinde pe autorul atacului de la Berlin

26 Decembrie 2016 13:15

Un român a ratat șansa de a-l prinde pe autorul atacului de la Berlin

Un şofer român de camion susţine că a fost abordat pe o autostradă din Franţa de autorul atentatului de la Berlin, tunisianul Anis Amri, care l-a întrebat cum putea ajunge la Lyon, după comiterea atacului, relatează presa spaniolă, citată de Mediafax. Românul Alexandru G., în vârstă de 37 de ani, a fost abordat de un individ, miercuri 21 decembrie, într-o zonă de servicii situată pe Autostrada A20 din Franţa, între localităţile Limoges şi Brive-la-Gaillarde. Zona se află la 400 de kilometri sud de Paris şi probabil teroristul încerca să ajungă în Italia.

Individul, care se deplasa cu un alt vehicul, l-a întrebat pe şoferul român, miercuri în jurul orei 22.45, cum putea intra pe autostrada care duce spre Lyon, relatează cotidianul spaniol El Mundo. Românul, care este stabilit în Spania, este convins că bărbatul pe care l-a dirijat spre Lyon era islamistul tunisian Anis Amri, care fugise din Germania după comiterea unui atac cu camion pe 19 decembrie la un târg de Crăciun din Berlin, un atentat soldat cu 12 morţi şi 50 de răniţi şi revendicat de reţeaua Stat Islamic.

Şoferul român a petrecut 10 minute cu presupusul terorist, încercând să îi explice cum putea ajunge la Lyon. Şi-a dat seama abia după întâlnire că bărbatul probabil era teroristul pentru care se oferea o recompensă de 100.000 de euro. Românul l-a descris pe presupusul terorist ca fiind un individ nord-african care i s-a adresat în franceză şi italiană, limbi pe care nu le vorbea foarte bine. Şoferul român a semnalat situaţia la poliţie. El a criticat faptul că pe site-urile unde văzuse afişul cu teroristul căutat de autorităţile germane nu exista niciun număr de telefon direct către echipa care se ocupa de acest caz.

Anis Amri, tunisianul în vârstă de 24 de ani dat în urmărire în Uniunea Europeană după atentatul cu camion comis pe 19 decembrie la Berlin, a fost împuşcat mortal de poliţie vineri, 23 decembrie, în oraşul italian Milano, imediat după ce venise cu trenul de la Paris.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, am ratat noi ocazia de-a parea un popor destept, nu o inchipuita sansa de-a captura un presupus terorist, vai de mama lui...
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 3 ani

Sigur era ăla. Făcea turu' Ieuropii...
Raspunde

biscuite-n dungă

Acum 3 ani

Așa mă gândii și eu, teroristul se mută din estul Germaniei în vestul Franței ca să ajungă la Italia, n-avu nici o grijă banditul nostru, traversă două țări cât jumate din Europa, după capul tiristului cerșetor de atenție.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus