Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cancelarul Austriei: Austriecii să aibă prioritate la angajare în faţa altor cetăţeni UE

Cancelarul Austriei: Austriecii să aibă prioritate la angajare în faţa altor cetăţeni UE

Cetăţenii austrieci trebuie să aibă prioritate la angajare faţă de imigranţii din alte state ale Uniunii Europene, propune cancelarul Austriei, Christian Kern, acuzând ţările est-europene că exportă şomajul în Occident.

Imigranţii veniţi din alte state UE trebuie să poată fi opriţi să aibă acces la un loc de muncă dacă un austriac calificat a aplicat pentru aceeaşi funcţie, a declarat cancelarul Christian Kern, liderul Partidului Social-Democrat din Austria, citat de Mediafax.

"Acest lucru înseamnă că doar dacă nu va fi disponibil un şomer în Austria un loc de muncă poate fi dat fără restricţii unui imigrant", a adăugat Christian Kern, citat de site-ul de ştiri Kurier.at şi de EUObserver.

Christian Kern a acuzat ţările est-europene că "exportă şomaj în Austria", îndemnând companiile austriece să acorde prioritate la angajare austriecilor.

Cancelarul Austriei propune introducerea unui "mecanism de protecţie pe piaţa muncii". "La nivelul Uniunii Europene, trebuie reintrodus un instrument pe piaţa muncii, în principal în sectoarele în care şomajul este ridicat şi unde sunt tensiuni", a subliniat Kern.

Tratatele UE garantează libera circulaţie a cetăţenilor, bunurilor, capitalului, serviciilor şi prevăd drepturi egale, inclusiv la angajare, pentru cetăţenii tuturor statelor membre.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

tt

Acum 7 ani

traiasca uniunea europeana :) . Dupa ce au jefuit estul europei ca in codru acum nu mai suntem buni
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

pai si nu e nimica nou. Asa e si in Germania de cand este EU. In fiecare stat membru exista o prioritate la angajare. Cel mai nefericit e cel care nu vine din EU. SI pot sa spun ca atunci cand Romania nu era in EU iti gaseai un loc de munca in Germania u toata ierarhia lor deoarece nemtii nu voiau la muncile de jos si nu erau calificati ptr cele de "inalta calificare". Asa ca nu va ambalati ca e doar propaganda ieftina cum au facut si engelzii si vor face toate tarile EU care nu vor imigranti din alte tari sarace EU. Mai bin ii lasam sa se umple de imigranti de import din Siria =))))
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da-n ce tara doreste Cancelaru' Austriei sa aiba prioritate austriecii la angajare in fata "altor emigranti"? Eu una, doresc sa-l asigur pe domnul Cancelar mentionat, ca-mi doresc din totdeauna, sa angajez un argat austriac care sa-mi "frece ridichea"...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus