Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Un arestat și nouă administratori puși sub acuzare în  dosarul evaziunii fiscale din IT şi construcţii

Un arestat și nouă administratori puși sub acuzare în  dosarul evaziunii fiscale din IT şi construcţii

O persoană a fost arestată şi nouă administratori de firme au fost puşi sub acuzare, dintre care şase sunt sub control judiciar, în dosarul evaziunii fiscale din IT şi construcţii cu un prejuciu estimat la peste 64 de milioane de lei.

Ieri dimineaţă, aproximativ 200 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au pus în aplicare 47 de mandate de percheziţie domiciliară în Sibiu, municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Brăila, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul construcţiilor şi IT.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul Dumitrache Lucică a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cererea procurorilor fiind admisă. De asemenea, în cauză a fost pusă în mișcare acțiunea penală și față de un număr de nouă administratori ai unor societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii mai sus menționate, față de 6 dintre aceștia dispunându-se de către procurori măsura preventivă a controlului judiciar, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Probele administrate au relevat faptul că inculpatul Dumitrache Lucică a creat un circuit financiar complex, format din aproximativ 30 de societăți comerciale cu comportament fiscal de tip 'fantomă', care emiteau facturi fiscale prin care se atesta efectuarea de operațiuni nereale. Acestea se înregistrau în contabilitatea firmelor ce alimentau acest circuit evazionist pe cheltuieli, în speță cele nouă societăți comerciale ce activau în domeniile anterior precizate".

Totodată, după retragerea din conturile societăților comerciale a sumelor încasate, o parte din bani se restituia celor nouă inculpați ce aveau calitatea de administratori ai firmelor.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate documente contabile, medii de stocare, carduri bancare, precum și suma de aproximativ 98.000 de euro.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 64.578.039 lei, echivalentul a 15.800.000 euro.

În vederea recuperării acestuia, s-au instituit măsuri asiguratorii asupra unui număr de 58 de imobile, evaluate la suma de 49.165.000 lei, echivalentul a aproape 10.900.000 euro, precum și asupra unui număr de 56 de conturi bancare.

 

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2017/01/12/perchezitii-in-sibiu-evaziune-fiscala-in-domeniul-constructiilor-si-it/

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus