Luni,
06.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Criză de vaccinuri Hepatic B pediatric și Hexavalent, la Sibiu

Criză de vaccinuri Hepatic B pediatric și Hexavalent, la Sibiu

Medicii din Sibiu se confruntă cu o nouă criză de vaccinuri pentru nou-născuți. Stocurile cu vaccin Hexavalent și Hepatic B  pediatric au ajuns la zero, potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

„Lipsește vaccinul Hepatic B pediatric, de la sfârșitul lunii decembrie, care trebuie să fie administrat în Maternitatea din Sibiu. Vaccinul Hexavalent, care trebuie administrat de către medicul de familie la 2, 4 și 11 luni, lipsește din luna ianuarie. Hexavalentul se administrează împotriva tusei convulsive, tetanusului, difteriei”, a declarat Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

În ceea ce privește vacciul  împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului și cel împotriva tuberculozei, stocurile sunt suficiente.  "În momentul de față stocul de vaccin împotriva tuberculozei, administrat în maternitate, este suficient în județul Sibiu, fiind disponibile 9.500 de doze. De asemenea, stocul de vaccin ROR (vaccin rujeolic-rubeolic-oreion) este de 2.670 de doze", a precizat Krisztina Gaal.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus