Duminică,
05.12.2021
Cer Senin
Acum
0°C

De la 1 februarie studenții vor călători gratuit cu trenul

De la 1 februarie studenții vor călători gratuit cu trenul

Studenții de la universitățile de stat, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de mâine, a declarat luni, pentru Agerpres, secretarul de stat pentru învățământ superior Gigel Paraschiv.

"Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare — dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (...) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor", a explicat secretarul de stat.
Guvernul a aprobat, la începutul acestei luni, o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Vizualizari: 712

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, pai daca tot exista atata banet la buget, nu era mai bine sa le acordati o suma forfetara pentru spiluc si "vitamine" ca si-asa nu-i trage ata sa mearga acasa ca acolo-i de munca! Mai bine-i lasati "aici" sa mai "socializeze" si ei , saracii...
Raspunde

victor

Acum 4 ani

pentru asta nu se iese in strada ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus