Marţi,
05.12.2023
Partial Noros
Acum
-2°C

Adrian Popa a fost înlocuit la conducerea Tursib de către Căprariu

Adrian Popa a fost înlocuit la conducerea Tursib de către Căprariu

După trei mandate de câte patru ani la conducerea societății de transport public din municipiul Sibiu, Adrian Popa (foto) a fost înlocuit prin decizia noului Consiliu de administrație al Tursib.

Noul director este Dan Căprariu, cel care din martie 2015 a ocupat funcția de director tehnic al societății. Potrivit unui comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Primăria Sibiu, Dan Căprariu a fost șeful departamentului Transport din cadrul aceleiași companii. Mandatul de patru ani al lui Căprariu a început în ziua de 14 februarie. Pentru funcția de director general al Tursib a mai candidat și Eugen Ghimiș. Numele lui Adrian Popa nu apare în ”lista scurtă a candidaților declarați admiși pentru etapa a doua a procesului de selecție pentru poziția de director general al Tursib SA”, publicată pe site-ul instituției.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, anunță că așteaptă de la noul director să modernizeze flota de autobuze, printre altele. “Felicitări domnului Căprariu și mult succes în activitatea sa. Transportul public are un rol tot mai important în orașele moderne europene, iar Sibiul dorește să se alinieze acestor practici menite să îmbunătățească mobilitatea locuitorilor într-un mod prietenos cu mediul, dar și confortabil și punctual. În acest context, în care dorim să punem un accent mai mare pe transportul public în defavoarea transportul motorizat privat, noul director va trebui să modernizeze flota de autobuze și să eficientizeze traseele și orarul de circulație pentru a acoperi mai bine nevoile de transport ale sibienilor”, declară Astrid Fodor, potrivit comunicatului citat.

Noul director va trebui să gestioneze și procesul de mutare a autobazei de pe Calea Dumbrăvii în noua autobază amenajată în Zona industrială vest. Terenul de pe Calea Dumbrăvii ar urma vândut dezvoltatorilor imobiliari. Din banii astfel obținuți ar urma acoperit creditul accesat pentru construirea noii autobaze și achiziționate noi mijloace de transport în comun, conform planurilor inițiale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, probabil "strategii" comunitații se pricep mai bine, dar totuși, un popa, înlocuit cu un caprar?.... Si injinerii ne mor de foame! Păcat nenea, mare păcat...
Raspunde

sanda

Acum 6 ani

Are vreo legatura de rudenie cu fostul director Mihi Capraru?
Raspunde

X

Acum 6 ani

Capraru mi se pare capabil. Inexplicabil este faptul ca Popa,groparul transportului electric a fost ținut atât timp în funcție deși anul acesta împlinește 71 ani. El a distrus ce a făcut tatăl lui Capraru, anume introducerea troleibuzului în Sibiu
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

foarte greu a scapat primaria de incompetentul Popa!!!
Raspunde

GEO

Acum 6 ani

pentru un sibian. E doar o fatada ca primaria a scapat greu de popa. Nu domnule primaria ( johannis si mai apoi fodor ) s-a folosit de penalul popa de la data CAND A FOST NUMIT LA TURSIB>tocmai fusese dat afara de carabulea dupa ce la depistat ca-l sifona de ani de zile din pozitia de director la comat. johannis in stilul lui avea nevoie de o porsoana care ca-I faca lucrurile murdare de la tursib, adica: sa dispara toate documentele prin care capraru batranul a adus tone de material din cupru pentru sustinerea troleelor in Sibiu din fraiburg (toate vandute la negru pe vremea cat a fost popa si in ca suditu si klein).sa cumpere autobuze si uleiuri de pa braune, sa trucheze licitatia pentru constructia noului sediu tursib, inclusive cumpararea terenului Acum a venit timpul sa se debaraseze de de fraudator, mai ales ca in curand primaria va fi calcata de controale grele pe tema: fraudare tursib,desfiintare central termice, desfiintare dpc si desigur folosire de documente din arhiva urbana in vederea obtinerii fraudulos de spatii si cladiri prin retrocedare catre clientele johanista. E destul domnule sibian ?
Raspunde

X

Acum 6 ani

Pt GEO: te uiți mult la RTV! Doar mici frânturi. Caprariu bătrânul nu avea cum sa aducă tone de cupru din Freiburg, poate din fraierburg. În cele mai adânci vremuri comuniste în început de 80 s a facut o rețea după modelul Brașovului. Mare parte din ce s a facut în 83 s a înlocuit în 2003 doar cu elemente kummler matter aduse din austria. Într adevăr Popa a fost un executant dar l a și influențat pe primarul de atunci ce sa facă. Cum omul era total împotriva sistemului pe cablu, a reușit sa convingă conducerea primăriei ca valorificarea rețelei este mai importanta decât dezvoltarea și îmbunătățirea ei. Asta a fost
Raspunde

dan

Acum 6 ani

Felicitari! Un baiat care a pornit de jos, lucrand ca mecanic auto, invatand meserie, pe vremea cand tatal sau era director, in vreme alti sefi isi angajau copii pe posturi "caldute". Un om cu mult bun simt, respectuos, harnic si foarte capabil! Mult succes Dan!
Raspunde

parinte

Acum 6 ani

acolo toti sunt calificati la locul de munca? Ca prin anii 2000 si juristul era pornit tot "de jos".
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, la cat este stabilit cuantumul primei pentru îndeplinirea "indicatorilor de performanța" in cazul noului manager?....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus