Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Trupa sibiană Domino își lansează primul album

Trupa sibiană Domino își lansează primul album

Trupa sibiană Domino va lansa primul său album „Haida”, vineri, 17 februarie. Acesta face parte din trilogia intitulată „Fuga Lolelor” iar punctul de bază al întregului proiect muzical este reinterpretarea folclorului românesc în rock alternativ.

La albumul de debut, muzicienii sibieni au lucrat timp de aproape doi ani, adăugând permanent repertoriului piese noi. „Haida”, reprezintă îndemnul trupei către public spre a gusta muzica folclorică.

„Fuga Lolelor” este un obicei tradițional, specific zonei Sibiului, iar semnificația sa este în mare parte alungarea răului. Legendele spun că acest obicei îşi are rădăcinile în Evul Mediu, pe când năvălitorii turci au asediat cetatea Agnitei, o tânără curajoasă pe nume Ursula s-a deghizat într-un costum înfricoşător, a ieşit din cetate şi pocnind din bici făcea zgomote asurzitoare, ce i-au alungat pe turcii speriaţi. „Pentru noi, Ursula este, de fapt întruchiparea Doinei secolului XXI iar <<Song for Doina>> reprezintă oda dedicată personajului fantastic cu calități protectoare care alungă răul și totodată aduce veselie și bunăstare în sufletele oamenilor”, explică membrii formației alegerea numelui acestei trilogii.

Albumul de debut se va lansa în clubul Liquid, iar concertul este programat să înceapă la ora 22:00 iar prețul unui bilet de intrare este de 10 lei. De acolo, vor putea fi achiziționate și albume inscripționate pe CD, la prețul de 30 de lei precum și tricouri oficiale DOMINO care vor costa 50 de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 946

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus