Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
8°C

Concurs de benzi desenate cu tema „A fost odată ca niciodată...în Sibiu”

16 Februarie 2017 15:21

Concurs de benzi desenate cu tema „A fost odată ca niciodată...în Sibiu”

În cadrul Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu, ce va avea loc în perioada 19-26 aprilie, se va organiza un concurs de benzi desenate cu tema „A fost odată ca niciodată… în Sibiu”. Tinerii care vor să participe la consurs trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani și trebuie să trimită o planșă realizată de ei până  în 10 mai. 

Candidaţii vor trebui să realizeze o planşă de BD în format A3, scenariul fiind adaptarea unui basm din literatura română sau universală precum şi o creație originală. Povestea se va desfăşura în oraşul Sibiu, iar textul poate fi redactat în limba franceză sau în limba română. Fiecare laureat va caştiga premii precum tablete și week-end-uri la munte. Mai mult decât atât, desenele câștigătoare vor fi publicate în Revista Comics.

Participanții se vor putea înscrie la una dintre categoriile de mai jos, în funcție de limbă și vârstă. – Bandă desenată în limba română realizată de elevi din clasele V-VIII – Bandă desenată în limba franceză realizată de elevi din clasele V- VIII – Bandă desenată în limba română realizată de elevi din clasele IX – XII – Bandă desenată în limba franceză realizată de elevi din clasele IX – XII

Obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversitatii lingvistice și culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, punerea în evidențăa orașului Sibiu prin grafism și bandă desenată. Depunerea planşelor se va face până în data de 10 mai 2017 la sediul Asociației de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu”. Pe plic se va menționa „Pentru concursul de Benzi Desenate” și va fi depus la următoarea adresă: Casa Ille et Vilaine, Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România. Plicurile se pot trimite și prin poștă.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus