Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Curtea Constituţională a admis sesizarea lui Tăriceanu privind conflictul de interese Guvern - DNA

Curtea Constituţională a admis sesizarea lui Tăriceanu privind conflictul de interese Guvern - DNA

CCR a admis luni sesizarea preşedintelui Senatului privind conflictul de interese Guvern- DNA, referitor la anchetarea de către procurorii DNA a modului în care a fost elaborată OUG 13.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a sesizat CCR în 8 februarie, în vederea constatării existenţei unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României, pe de o parte, şi Ministerul Public, prin Direcţia Naţională Anticorupţie, el susţinând că anchetarea de către procurorii anticorupţie a modului în care a fost elaborată OUG 13 este o încălcare a puterii executive de către puterea judecătorească, informează Mediafax.

"Considerăm că s-a perturbat buna activitate a Guvernului și s-au perturbat și relațiile care trebuie să existe între cele trei autorități — judecătorească, executivă și legislativă", a declarat Valer Dorneanu, citat de Agerpres.

El a precizat că decizia judecătorilor de la CCR a fost luată cu "o majoritate semnificativă".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

John Doe

Acum 7 ani

I-auzi! DNA-ul a subminat puterea executivă? Nu cred
Raspunde

#rezist

Acum 7 ani

Da, evident ca "s-a perturbat buna activitate a Guvernului". Aceea de emitere de OUG-uri noaptea ca sa-si acopere HOTIILE. Curat ghinion sa-i prinda presedintele cu fituicile pe sub masa! :)
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

Faptul ca CCR a admis sesizarea Tariceanu contra DNA 8 Februarie nu inseamna ca CCR s-a si pronuntat cu un verdict. Era de datoria CCR sa admita o sesizare. Sesizarea va fi EXAMINATA, se va face o expertiza si APOI SE VA PRONUNTA. Problema nu schimba insa FONDUL: la OUG s-au facut falsuri in redactarea FINALA si s-au sustras si DISTRUS documente, vezi COMUNICAT-ul DNA de AZI, 27 Februarie 2017: Direcția Națională Anticorupție - comunicat „[…]Pe parcursul urmăririi penale au rezultat probe în sensul că primul aviz, cel cu observații și propuneri, transmis prin fax de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul către Ministerul Justiției, a fost distrus în interiorul ultimului minister menționat. De asemenea, și originalul primului aviz cel cu observații și propuneri, emis de MRP și predat reprezentanților Ministerului Justiției, a fost sustras, la acest moment nemaifiind identificat în rândul documentelor existente în cadrul Ministerului Justiției. Pe parcursul urmăririi penale în prezenta cauză, sesizându-se că sunt puse întrebări de către procurorii DNA, cu privire la circuitul documentelor în cadrul Ministerului Justiției, cu referire și la avizele de la MRP, transmise prin fax sau oficial, au fost făcute mențiuni nereale în condica de predare – primire de la cabinetul ministrului Justiției cu privire la primul aviz transmis prin fax de la MRP și înregistrat oficial cu număr și ștampilă la nivelul Ministerului Justiției. De asemenea, există date că ar fi fost plăsmuite și alte documente care să justifice mențiunile nereale din condica de predare primire de la cabinetul ministrului Justiției. ___________________________________________________________________ Astfel, în raport de aceste aspecte, s-a apreciat că este oportună extinderea urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni: - Sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, în raport de distrugerea primului aviz transmis prin fax de la MRP și înregistrat oficial la nivelul Ministerului Justiției (pe data de 31.01, ora 20.02), precum și de sustragerea originalului acestui prim aviz al MRP ce a fost predat reprezentanților Ministerului Justiției; - Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri și fals intelectual, în raport de mențiunile reprezentând atestări ale unor date nereale, realizate pe parcursul desfășurării urmăririi penale, în cuprinsul condicii de predare/primire de la cabinetul ministrului, precum și cu privire la întocmirea altor documente care să ateste nereal respectivele mențiuni.[…]“ LINK: Direcția Națională Anticorupție - comunicat http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8044
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

ERRATA, mea culpa: CCR s-a pronuntat, deci AICI 1-0 pentru Tariceanu. DAR PARCHETULsi PROCURATURA trebuie sa examineze TOTUSI COMUNICAT-ul DNA, indiferent de PAREREA Tariceanu=Dorneanu, deci sa examineze ILEGALITATEA si PENALITATEA la redactarea si modificarea OUG 13: Direcția Națională Anticorupție - comunicat „[…]Pe parcursul urmăririi penale au rezultat probe în sensul că primul aviz, cel cu observații și propuneri, transmis prin fax de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul către Ministerul Justiției, a fost distrus în interiorul ultimului minister menționat. De asemenea, și originalul primului aviz cel cu observații și propuneri, emis de MRP și predat reprezentanților Ministerului Justiției, a fost sustras, la acest moment nemaifiind identificat în rândul documentelor existente în cadrul Ministerului Justiției. Pe parcursul urmăririi penale în prezenta cauză, sesizându-se că sunt puse întrebări de către procurorii DNA, cu privire la circuitul documentelor în cadrul Ministerului Justiției, cu referire și la avizele de la MRP, transmise prin fax sau oficial, au fost făcute mențiuni nereale în condica de predare – primire de la cabinetul ministrului Justiției cu privire la primul aviz transmis prin fax de la MRP și înregistrat oficial cu număr și ștampilă la nivelul Ministerului Justiției. De asemenea, există date că ar fi fost plăsmuite și alte documente care să justifice mențiunile nereale din condica de predare primire de la cabinetul ministrului Justiției. ___________________________________________________________________ Astfel, în raport de aceste aspecte, s-a apreciat că este oportună extinderea urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni: - Sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, în raport de distrugerea primului aviz transmis prin fax de la MRP și înregistrat oficial la nivelul Ministerului Justiției (pe data de 31.01, ora 20.02), precum și de sustragerea originalului acestui prim aviz al MRP ce a fost predat reprezentanților Ministerului Justiției; - Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri și fals intelectual, în raport de mențiunile reprezentând atestări ale unor date nereale, realizate pe parcursul desfășurării urmăririi penale, în cuprinsul condicii de predare/primire de la cabinetul ministrului, precum și cu privire la întocmirea altor documente care să ateste nereal respectivele mențiuni.[…]“ LINK: Direcția Națională Anticorupție - comunicat http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8044
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, pana tu "centrezi" tu dai cu "capu" daca mai si bagi cate-un "gol" este perfectul absolut!....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus