Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Reacție la declarațiile fostului prefect. Tiberiu Ivancea: Fostul prefect nu și-a asumat niciun rol de coordonare

Reacție la declarațiile fostului prefect. Tiberiu Ivancea: Fostul prefect nu și-a asumat niciun rol de coordonare

Inspectorul șef al IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea, susține că afirmațiile fostului prefect de Sibiu, Cristian Roman, din cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV sunt false și îl acuză pe acesta că denaturează adevărul. În primul rând, Ivancea spune că prefectul a fost informat înaintea presei de prezența ursului în oraș. Totodată, șeful IPJ susține că nu a fost niciodată schimbat din funcție, ci doar detașat pe o perioadă de șase luni, iar în concluzie arată faptul că după controalele efectuate în județ, singura persoană care trebuia să încheie un protocol privind modul de acțiune în astfel de situații a fost prefectul, ”măsură despre care nu am cunoștință să și-o fi îndeplinit până la finalul mandatului”, după cum se arată în dreptul la replică cerut de Tiberiu Ivancea.

Dreptul la replică al inspectorului IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea:

C ă t r e,

REDACȚIA TURNUL SFATULUI SIBIU

 

Subsemnatul Ivancea Tiberiu Iulian, în calitate de inspector șef al I.P.J. Sibiu, solicit în temeiul Legii 504/2002 un drept la replică în urma articolului publicat de Dvs., care are la bază interviul pe care Cristian Roman, fost prefect al județului Sibiu, l-a susținut la TSTV.

Referitor la regretabilul incident petrecut in data de 12.10.2016, când a fost semnalată prezența unui urs în municipiul Sibiu, aș dori să fac câteva precizări, amănunte pe care fostul prefect a omis să le aducă la cunoștința publicului sau chiar a susținut contrariul a ceea ce s-a întâmplat de fapt.

În primul rând, Poliția Română are ca atribuție principală conform legii, apărarea vieții, sănătății și integrității corporale a cetățenilor, sarcină pe care eu consider că polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu au reușit să și-o îndeplinească foarte bine din moment ce niciun locuitor al orașului nu a fost rănit sau, mai grav, ucis de acel animal sălbatic;

În al doilea rând, fostul prefect a fost informat în mai puțin de o oră de la sesizare despre prezența ursului în municipiul Sibiu, înainte ca această informație să apară în mass media, informația fiind transmisă către mass media tocmai pentru ca locuitorii orașului să cunoască pericolul care îi pândea la ieșirea din case în acea dimineață, în litera și spiritul aceleiași prevederi legale care obligă polițiștii să apere viața, sănătatea și integritatea corporală a cetățenilor.

Deși a cunoscut faptul ca a fost semnalată prezența ursului în municipiul Sibiu, fiind informat atât de către IPJ Sibiu, cât și de către ISU Sibiu, singura măsură dispusă de fostul prefect a fost aceea de a fi informat periodic despre evoluția situației din teren. Fostul prefect nu și-a asumat niciun rol de coordonare în această acțiune, despre care susține în continuare că era o situație de urgență, deși era Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Pe fondul lipsei de reacție atât a fostului prefect, cât și a altor instituții care, mai mult sau mai puțin, aveau atribuții în gestionarea acelei situații de criză, I.P.J. Sibiu în mod natural, pe baza atribuțiilor conferite legal menționate anterior, și-a asumat rolul de coordonator al acțiunii de diminuare a riscului pentru populația orașului Sibiu, activitatea fiind condusă din teren de către Șeful Poliției Municipiului Sibiu de la acea dată.

De altfel, toate aceste aspecte și multe altele referitoare la acel incident sunt cuprinse în raportul întocmit de Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne la scurt timp după incident, raport despre care fostul prefect evită să vorbească. În cuprinsul acelui raport de control nu s-a putut reține niciun fel de vină sau culpă în sarcina vreunui polițist, tocmai din cauza lipsei unui cadru normativ (proceduri) care să reglementeze modul de acțiune în astfel de situații.

Mai mult decât atât, singura măsură propusă Ministrului Afacerilor Interne de la acea vreme de către Șeful Corpului de Control, conform aceluiași raport, a fost trecută în sarcina fostului prefect și a fost aceea de urgentare a încheierii unui protocol privind modul de acțiune în astfel de situații, măsură despre care nu am cunoștință să și-o fi îndeplinit până la finalul mandatului.

Ceea ce susține fostul prefect referitor la schimbarea din funcție a inspectorului șef, nu numai că afirmațiile acestuia nu sunt adevărate, dar denotă ignoranța acestuia față de modul în care funcționează o instituție despre care afirma că o coordonează. Pentru a clarifica acest aspect, ocup în continuare funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu fiind detașat pe o perioadă de maxim 6 luni în cadrul IGPR, detașare care s-a făcut așa cum prevede legea cu acordul meu. Ceea ce doresc să subliniez este faptul că, fostul prefect, domnul Cristian Roman, dezinformează în mod voit opinia publică prin transmiterea unor informații nereale.

Este regretabil faptul că și acum după ce nu mai îndeplinește funcția de Prefect, domnul Roman, prin declarațiile pe care le face consideră că dânsul a acționat ireproșabil, iar toți ceilalți au acționat greșit, ignorând astfel concluziile rapoartelor de control.

Vă mulțumesc.

Ivancea Tiberiu Iulian

Un drept la replică cerut în urma declarațiile fostului prefect Cristian Roman a cerut și directorul interimar al DSVSA Sibiu. Despre asta s-a scris aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/03/09/directorul-dsvsa-sibiu-acuzatiile-domnului-prefect-sunt-extrem-de-grave-si-ofensatoare/

Emisiunea cu declarațiile fostului prefect poate fi văzută aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/03/08/tstv-fostul-prefect-cristian-roman-aflat-de-urs-din-turnul-sfatului/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Adrian

Acum 7 ani

Mare zdreanta prefectu asta !
Raspunde

Adrian

Acum 7 ani

De ce nu a iesit atunci sa ceara schimbari ? Sa trezit acum ca a facut ca a dres . Un cacacios ! Medicamente !
Raspunde

Puterea

Acum 7 ani

Sa va fie rușine domnule "Inspector șef " Ivancea. Voi ați avut pretentia ca conduceți acest județ. Orgolios mândru și fără valoare. Rușine. Incompetenți.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Barosaneala

Acum 7 ani

Zdreanta asta de prefect , care acum pazeste Rezervele Statului a facut drumuri la Bucuresti pe banii nostri milogindu-se la Ciolos sa-si puna lingaul inspector sef , dar ce sa vezi! reusita a fost ptr 2 ore , asta era valoarea prefectului ? sau o fii vrut sa scape de milogenile lingaului! motivandu-se atat am putut sa fac ptr tine ''
Raspunde

trafic de influenta

Acum 7 ani

ai nimerit-o . Sa-i dea fostul prefect Siterli actualului prefect Radu kilometrajul masinii si restul sa-l trimita la decontat lui bazaranca. Si sa adauge si masina albastra pe care o tinea in parcarea privata de langa bloc.
Raspunde

Nino

Acum 7 ani

Mai Putere-o, lasa internetu' in pace. N-ai inteles nimic. Vezi de da la vaci, ca n-ai mai multa minte decat bietele cornute.
Raspunde

Negru Cristian

Acum 7 ani

Dar cat l- a tinut inspector sef a fost bun. Cat l- a sustinut Kovesi, a tacut. Legaturile cu Maricuta nu le cerceteaza nimeni? Acum s- a trezit si el ca se inchide Carmangeria cu carne? I s- au inchis usile lui Ivancea? Un incompetent care nu stie sa scoata doua vorbe! Avea ochii injectati de la bautura in dimineata aia! Lasa- ne si nu mai face pe victima!
Raspunde

Commodus

Acum 7 ani

Bratule,lumea stie ca tu esti turnator la noi, la servicii de informatii? Pai tu il ajuti pe Ivancea! Vezi ca esti ziarist acoperit! Pe langa faptul ca esti o jigodie, ca si Ivancea! Cercetati si legaturile cu Cucuveaua Mov, cu tatal lui Kovesi, ia vedeti cate blocuri au construit finii lui Kovesi, comisarul Negru Cristian si comisarul Draghici! Si pe ce terenuri de la Maricuța! Si legaturile cu oamenii de afaceri corupti!!! Si acum da vina pe Prefect?
Raspunde

Un Brasovean

Acum 7 ani

Ia spune si de legaturile tale cu Vîrcolacu... ala de la 2 ș' un Sfert... te mai pune sa faci articole la comanda? Sa nu credeti ca mai vine jigodia aia de Ivancea inapoi! Poate doar daca nu se mai vede nevasta- sa cu Cindr... pe la Brasov... sau cu ala de la Vama... Spuneti- i si lui ca moare cu coarne...:)
Raspunde

Maximus Bogdanis

Acum 7 ani

Dl Ivancea, pai chiar credeti ca noul Prefect vrea ca sef al politiei un incompetent? Ca sa gestionati prost astfel de probleme si apoi sa dati vina pe el? Ca am impresia ca va credeti si om politic! Cine esti dumneata sa tragi la raspundere un Prefect? Ai uitat ca seful politiei e numit cu avizul Prefectului? Abia astept sa vad ce crede noul Prefect! Eu te- as destitui in secunda 2! Mai ales ca protejezi coruptia din Sibiu!
Raspunde

Stef

Acum 7 ani

Domnule agent Răduinea aiias Cristian Negru, Commodus, Un Brașovean și Maximus Bogdanis, iarăși ai postat din tipul serviciului???? Poate ne spuneți mai bine ce se întâmplă cu firma de taxiuri??? Da, cele cu XIA la număr, că doar le-ai pus numărul ca la mașina personală să fie recunoscute în trafic. Oare nu ești incompatibil polițist rutier cu firma de taxiuri???? Aaaa sunt pe numele mamei, clar, atunci nu sunt ale tale sunt ale mamei din satul Urși care și-a adus mașinile la Sibiu. E clar acum tu nu ai nicio implcare.....
Raspunde

Stef

Acum 7 ani

Am uitat agent Răduinea cu banii de chirie pe care i-ai furat de la stat, plătiți bineânțeles către tine din banii noștri cum ramaâne??? I-ai dat sau nu înapoi, că știam că te judeci cu statul să îî păstrezi. Probabil că anul 2016 a fost un an greu pentru taxiuri. Scuze, am greșit, taxiurile sunt ale mamei din satul Urși, județul Olt nu ale tale. Dar cum o să te mai descurci să mergi la Monte Carlo in concediu ? Din salariu probabil nu iți permiți.
Raspunde

Winnetou

Acum 7 ani

Călcați Ursu cu mașina..Călcați Ursu cu mașina
Raspunde

Marinel Raduinea

Acum 7 ani

Eu nu am nimic personal cu Dn Ivancea , dar trebuie sa respect indicatiile primite de la seful meu atunci cand iam facut rost de bacsurile de Jidvei.... dar daca vreo data am ocazia am sai spun dn Ivancea cum stau de fapt lucrurile.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Politia rutiera

Acum 7 ani

,,Marinele,,.... adica ai spaguit niste baxuri de la jidvei pe care le-ai dat mai departe..sa-ti mearga bine.. La fel cum erai caraus pentru Tarnu ..de duceai costumele si whiskanele ..sa.l promovezi...ca si acum
Raspunde

Emil

Acum 7 ani

Domnule poliţist, dumneavoastră ati coordonat misiunea, haotic, finalul îl cunoaştem cu toţii şi acum daţi vina pe alţii. Nu aveţi o atitudine tocmai responsabilă, dar nu contează, sunteti numai bun pentru momentul politic actual să conduceţi inspectoratul!
Raspunde

vasilica

Acum 7 ani

mai schimba si tu pseudonimul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus