Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Programul ”Cornul și Laptele”, înlocuit cu ”Masă în Școală”

Programul ”Cornul și Laptele”, înlocuit cu ”Masă în Școală”

Camera Deputaților a votat proiectul de lege care propune testarea programului PNL ”Masă la Școală” în 50 de unități de învățământ. Acesta va înlocui vechiul program, ”Cornul și Laptele”, pentru a limita risipa, a încuraja alimentația sănătoasă în școli și prezența elevilor la cursuri. ”Prin acest program, elevii din 50 de școli trebuie să beneficieze de o masă caldă sau de un pachet alimentar la școală. Acest proiect trebuia să debuteze de la 1 Septembrie 2016. A fost amânat și blocat, analizat și dezbătut, iar de azi devine realitate. PNL consideră că în acest domeniu trebuie să renunțăm la declarațiile politice și să facem în așa fel încât Programul ”Masă la Școală” să poată fi generalizat și să fie funcțional în toate școlile din țară în cel mai scurt timp cu putință. Alimentația sănătoasă în școală este un instrument eficient de combatere a abandonului școlar și de incluziune socială”, susține președintele interimar al PNL Raluca Turcan, inițiatorul proiectului.

Pachetul alimentar va fi în limita valorică de 7 lei/zi și va putea fi modificat în funcţie de evoluţia preţurilor. Banii vor veni de la bugetul de stat dar şi primăriile pot contribui la suplimentarea sumei de bază. În plus, autoritățile locale care nu sunt incluse în acest program pot stabili aplicarea lui în școli sau grădinițe în condițiile asigurării finanțării din venituri proprii. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, Ministerele Sănătății și Educației vor elabora norme de aplicare, care se vor adopta prin Hotărâre a Guvernului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus