Miercuri,
28.10.2020
Ceata
Acum
7°C

ACTUALIZARE Greva controlorilor de trafic se încheie la ora 13:00

30 Mai 2017 10:49

ACTUALIZARE Greva controlorilor de trafic se încheie la ora 13:00

Actualizare ora 11:53

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a anunțat că greva de la ROMATSA se va încheia în scurt timp.

"Greva va fi suspendată, iar traficul aerian va reveni la normal după ora 13:00. Urmează ca mâine să ni se transmită de la ROMATSA fundamentarea tehnică pentru revenirea la normal a curselor", a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în direct la Realitatea TV.
Știre inițială:

Zece curse programate, marţi, pe Aeroportul Sibiu către sau dinspre destinaţii din Germania, Austria şi Spania ar putea fi afectate de greva controlorilor de trafic, declanşată la ora 09.00. În terminalul Aeroportului Sibiu nu sunt călători blocaţi la ora transmiterii acestei ştiri, anunță News.ro.

Potrivit programului de zbouri al Aeroportului Sibiu, zece curse ar trebui să fie operate pe toată durata zilei, către destinaţii din Germania, Austria şi Spania, cele mai multre către sau dinspre Munchen.

Programul de "Plecări” prevede trei curse către Munchen, una către Viena şi una către Milano, iar programul de "Sosiri” prevede trei curse de la Munchen, una de la Viena şi una de la Madrid.

Toate aceste curse ar putea fi afectate de greva controlorilor de trafic

La Sibiu, nu se ştie deocamdată - nici la nivelul Aeroportului, nici la nivelul controlorilor de trafic - dacă vreuna dintre aceste curse va fi aleasă pentru operare de către Eurocontrol.

Legea prevede că vor fi asigurate 33,3% din zborurile care erau programate, plus excepţiile, categorie în care sunt incluse zborurile înalţilor demnitari (preşedinţi, şefi de guvern, miniştri), zborurile militare, cursele umanitare sau cele din categoria operaţiunilor de căutare-salvare.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Sibiu, la ora transmiterii acestei ştiri nu sunt călători blocaţi în terminalul de la Sibiu.

La ora 9.00 a început greva generală pe termen nelimitat a controlorilor de trafic aerian din cadrul Romatsa, care riscă să genereze, marţi, întârzieri şi anulări de curse pe aeroporturile din România. Totuşi, în ultimele declaraţii, sindicaliştii care reprezintă interesele angajaţilor Romatsa au sugerat că greva ar putea fi suspendată chiar marţi, după doar câteva ore. Conducerea Romatsa a cerut în instanţă suspendarera grevei, iar dosarul va fi judecat în cursul acestei zile.

Greva a devenit o certitudine luni, după ce ultimele negocieri de la Ministerul Transporturilor au eşuat, iar călătorii nu pot afla din timp informaţii despre ce curse sunt anulate sau întârziate.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Solomon

Acum 3 ani

Aici nu-i vorba de salarii!Controlorii de zbor de la Otopeni sunt platiti mai bine decat cei de pe Heathrow la un volum de munca net inferior!Este vorba de o "bagatela":vor sa primeasca 60 de salarii la pensionare!Iar un salariu mediu la ROMATSA este de 5000 de euro!Daca urmariti zborurile pe timpul grevei veti constata ca aproape toate companiile aeriene si-au ales trasee care evita Romania,bineinteles cu pierderile de rigoare pentru tara!Oare la ROMATSA nu gandeste nimeni?Ce asteapta autoritatile?Aceasta actiune nu este,totusi,sabotaj?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Geo

Acum 3 ani

@solomon Psd-ist nu? Manipulam si noi putin ca doar nu are cum sa verifice cineva volumul de munca al unui operator din Londra. La fel nu poate sa verifice nici salariul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Stefan Scoica

Acum 3 ani

Aeroportul Sibiu, cel mai modern din tara, a fost grav afectat de intarzierile celor 2 zboruri saptamanale! Ahahahahahahaha!!! Lumea s-a inghesuit la terminalul de Valcea!
Raspunde

Solomon @Stefan Scoica

Acum 3 ani

Pierderile nu inseamna doar cele cateva sute de persoane afectate din Sibiu si din tara!Datorita grevei,toti operatorii aerieni si-au modificat traseele evitand Romania!Cerul Romaniei este acum liber,curat si gol ca si buzunarele noastre.Am impins cu buna stiinta banii in buzunarele bulgarilor si sarbilor.Mai mult,datorita lipsei de incredere si de seriozitate pot ramanea in continuare pe acolo iar noi sa fluieram a paguba;vedeti cum este la ucraineni!Datele din primul comentariu sunt adevarate si nu cred ca-i cazul de ironii ieftine!
Raspunde

Oprinescu Cipri

Acum 3 ani

Sibianul adevarat e pesedist pana-n ficat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus