Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

130 de militari NATO vin mâine la Festival. ”Eu, supremul!”

130 de militari NATO vin mâine la Festival. ”Eu, supremul!”

130 de militari NATO care participă la un exercițiu militar la baza Cincu, ajung mâine în Sibiu, pentru a urmări o piesă de teatru din cadrul Festivalului Internațional de Teatru, ce se va desfășura în incinta Academiei Forțelor Terestre. Spectacolul pe care militarii îl vor urmări se cheamă „Eu, supremul!”. ”Actorul de film și teatru, scriitorul și regizorul Roger Guenveur Smith joacă rolul reformatorului aboliționist, Frederick Douglass, explicând epoca americană contemporană prin textele acestuia, scrise în secolul 19, contopind cele două epoci într-un narativ original. „Eu, supremul!” este povestea unui sclav evadat care devine om de stat și a cărui misiune este de a elibera America de sub jugul rasismului, al sexismului și al deficiențelor economice, o poveste care este relevantă, din păcate, și în zilele noastre”, scrie în prezentarea spectacolului.

Directorul Festivalului, Constantin Chiriac, a dezvăluit într-o emisiune TSTV că una din surprizele din acest an constituie invitarea militarilor NATO la mai multe evenimente și colaborarea cu programul ”American Democracy Series”. ”E un spațiu pe care îl transformă în spațiu de spectacole. Fosta sală de festivități va fi transformată, îi prelungește scena, dăm consultanță pentru lumini și ce înseamnă o funcțiune bună pentru acel spațiu și vom duce acolo trei spectacole din America și România. Acolo vor fi militari NATO, nu numai americani, dar care știu engleză, dar, în același timp, vindem și bilete pentru civili. Vor intra în spațiul în care n-ar fi intrat veci-pururi. E pentru prima dată în istoria NATO”, a declarat Chiriac.

Directorul FITS spune că militarii nu vor fi dezamăgiți. ”Sunt trei spectacole aduse din Statele Unite pe un program care se numește «American Democracy Series» pe care îl vom dezvolta în anii viitori, pentru că e important cu un nou președinte care este bulversant în America să venim cu acest model”, spune Constantin Chiriac.

https://youtu.be/gvAfGb6Ns-E

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus