Miercuri,
09.10.2024
Cer Senin
Acum
10°C

FOTO – Înainte și după modernizare în cartierul Dioda

FOTO – Înainte și după modernizare în cartierul Dioda

Primăria Sibiu a anunțat joi că lucrările de modernizare a cartierului Dioda s-au încheiat. Zona a intrat în reabilitare în luna iunie 2016, lucrările finalizându-se în luna iunie a acestui an.

Investițiile în valoare de aproape 4 milioane de lei din bugetul local au avut în vedere modernizarea spațiilor publice, dar și a rețelelor de utilități:

             Au fost modernizate străzile și aleile, prin turnarea unei noi fundații și amenajarea cu asfalt

             Înainte de modernizare trotuarele nu mai erau clar conturate, iar asfaltul era într-o stare precară; prin aceste lucrări, trotuarele au fost amenajate nou, prin montarea de borduri și turnarea straturilor de beton și asfalt;

             Au fost amenajate aproximativ 700 de locuri de parcare, majoritatea cu pavaj înierbat

dioda 3

             Sistemul de scurgere a apelor rezultate din ploi a fost amenajat prin montarea de rigole și guri de scurgere

             Iluminatul public a fost complet modernizat prin plantarea a peste 80 de stâlpi și instalarea a aproape 100 de corpuri de iluminat noi; peste 3 km de cablu de alimentare nou a fost montat pentru funcționarea iluminatului stradal

dioda 2

             Au fost introduse în subteran tuburi în lungime de 3,4 km pentru ca în acestea să poată fi coborâte cablurile suspendate de telefonie, cablu și electricitate.

             Cetățenii cartierului Dioda au acum trei platforme de colectare selectivă a deșeurilor și au astfel posibilitatea să le depoziteze ordonat și corespunzător cu noul sistem de gestionare a acestora intrat în vigoare în luna noiembrie 2016

dioda 4

Două lucrări importante vor mai fi realizate în următoarea perioadă în acest cartier. Prima este amenajarea unui loc mai mare de joacă. Primăria Sibiu achiziționează în prezent echipamentele pentru acesta, urmând ca montarea lor în teren să se încheie în aproximativ două luni. Odată cu amenajarea locului de joacă, cartierul se va mobila cu bănci și coșuri de gunoi.

dioda

Zonele verzi vor fi amenajate treptat, în funcție de normele tehnice care impun anumite temperaturi. Iarba va fi însămânțată în mod repetat până când se va forma un strat uniform. Arborii și arbuștii vor fi plantați în teren atunci când vremea este potrivită pentru această acțiune, adică în toamna acestui an.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

(-)

Acum 7 ani

E un mare salt calitativ....Prin montarea acelor pavele, s-au creat noi "spații verzi" buruienile putând sa crească in voie!
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

mai rumegi si tu ceva, ca e pe gratis!!
Raspunde

...

Acum 7 ani

pavelele alea inevitabil duc la deterioarea incaltamintei celor care coboara din masini. o idiotenie mai mare ca asta n-am pomenit.
Raspunde

Unu

Acum 7 ani

Stalpii de la iluminatul vechi au ramas pe pozitii.....sunt 80 cu tot cu aia vechi? Lucrarile au fost executate execrabil de terra building, in 2 ani va arata exact ca inainte.
Raspunde

Dumitru

Acum 7 ani

Erau mai multi copaci inainte.
Raspunde

biciclist

Acum 7 ani

Vai ce trotuare inguste! Dar cine mai are nevoie de pietoni in orasul asta?
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 7 ani

Nu numai înguste, dar uneori ocupate de mașinile locatarilor din zonă, care se garează după plac. Ar fi bine să mai vină poliția locală să-i mai amendeze.
Raspunde

locatar

Acum 7 ani

asfaltul si parcarile sunt ok. cei de la spatii verzi au insa muuult de lucru. Garduri vii care obtureaza trotuarele, corocodusi si tuie ciuntite de locatari orbi, NICI UN COPAC din speciile recomandate (tei , castan, etc), umplutura la padele neadecvata, resturi de sol cu rapita, iarba IOC. Spor la treaba servicului spatii verzi
Raspunde

Marian

Acum 7 ani

Parca trebuia sa se apuce de treaba si pe ALEEA FRATII BUZESTI, inca de la inceputul lunii Iunie, da ce sa vezi, luna Iunie aproape ca a trecut si pe Aleea Fratii Buzesti nici-urma de vre-un excavator sau vre-o lopata aruncata pe undeva. In 3 luni de zile se laudau ca lucrarile or sa fie terminate in totalitate, dar din cate vedem se pare ca asteapta sa treaca vara, apoi mai vin 2-3 saptamani de ploaie si deh.....conditii meteo nefavorabile pentru lucrari, si uite asa trece anu si noi tot ca pe luna ramanem.....de fapt ce....s-ar putea ca pe Luna sa nu fie atatea gropi si denivelari.
Raspunde

locatar

Acum 7 ani

In afara laudelor, s-a realizat totul in folosul primariei si putin in cel al locatarilor, respectiv: 1. realizarea unor parcari cu sacrificarea spatiului verde si al copaciloir plantati de locatari; 2. implementarea unor sensuri dupa o gandire ioncrucisata demna de haz; eliminarea pentru a nu stiu cata oara a unui spatiu de joaca si relaxare pentru copii si locatar. Deci felicitari gandirii revolutionare a primariei pentru rezolvarea exclusiva a parcarii si circulatiei auta si defrisari care au afectat climatul ambiental al locatarilor. Intrbari: Pe cand rezolvarea perturbarii continue, zi si noapte a tranzitului aerian peste intreg cartierul?
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Haters gonna hate! Zona arata mai bine ca oricand. Ideea de boscheti (gard viu neingrijit) se gasesete numai la romani care, daca au pus niste tufe langa trotuar, au impresia ca le apartine mizeria/locul din spate. MI-as dori sa vad tot orasul in mod asemanator.
Raspunde

...

Acum 7 ani

celor care mi-au dat negativ la comentariul de mai sus, le spun ca n-am vazut in nicio tara in care am fost parcare realizata cu pavele inierbate. oricum nu prea creste iarba pe acolo pe sub masini. e doar o chestie care da bine in statistici, cica avem un nr de mp de zona verde pe cap de locuitor. daca aia se poate numi zona verde. mai bine construia primaria parcari etajate in locul centralelor termice dezafectate. dar in sb nu se construieste nimic de amploare, doar se repara si se peteceste iar "modernizarile" nu prea sunt contemporane cu secolul in care traim.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 7 ani

Chiar au terminat? Cred ca mai au de munca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus