Luni,
20.09.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

TSTV Cătălina Costache, director executiv Fundația Polisano. ”Am pierdut doi copii care erau pe lista de așteptare. Din păcate sunt vârful aisbergului”

TSTV Cătălina Costache, director executiv Fundația Polisano. ”Am pierdut doi copii care erau pe lista de așteptare. Din păcate sunt vârful aisbergului”

Până acum, în acest an, 15 copii cu malformații la inimă au fost operați gratuit în țară cu ajutorul Fundației Polisano: 11 în Sibiu, patru în București. Cu toate acestea, Cătălina Costache, directorul executiv al Fundației Polisano, susține că a fost nevoie de o campanie pentru ca părinții și profesorii să afle de simptomele malformațiilor cardiace, pentru a ajuta și alți copii. ”Anul acesta, au fost 11 copii care au fost operați în luna iunie cu ajutorul unor echipe internaționale, chiar aici la Sibiu. Au mai fost patru copii care au fost operați la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. (…) Sunt malformații grave, cam un copil din 100 e afectat de aceste malformații. Multe dintre ele nu sunt diagnosticate în România, în special în zonele rurale și din acest motiv am inițiat o campanie de informare la începutul anului, în toate școlile din județ, în colaborare cu Inspectoratul Școlar. Am atras atenția cu privire la simptome, care de multe ori sunt necunoscute și am orientat acești părinți sau profesori spre medicii de familie i apoi spre pediatrii cardiologi”, a declarat Cătălina Costache, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Există și situații tragice, după care echipa Fundației Polisano trebuie să meargă mai departe. ”Am pierdut doi copii care erau pe lista de așteptare și erau internați la Spitalul de Pediatrie. Acești doi copii sunt vârful aisbergului, pentru că din păcate sunt mult mai mulți copii care nu reușesc, nu au timp să primească această operație salvatoare. E o cursă contra-cronometru”, a mai spus directorul Fundației.

Cătălina Costache a povestit și situația unui copil din județ care după ce a fost nevoit să renunțe la școală din cauza bolii, a fost operat, iar acum continuă abandonul școlar din cauza condițiilor sociale din familie. ”E vorba de un băiețel de pe Valea Hârtibaciului cu stenoză aortică care a fost operat în două rânduri de echipa noastră parteneră din Suedia. Era în abandon școal, pentru că nu mai putea să meargă la școală avea sângerări foarte puternice, sincope pe sfârșit, riscul era chiar de oprire a inimii, era un băiețel de opt ani, nouă ani acum. Am aflat acum de la asistenta socială care se ocupase de cazul lui și care ne-a anunțat și pe noi, și care îl urmărește în continuare, că familia a fost scoasă din casă, nu au acoperiș deasupra capului și încerc prin contacte să-i ajut să găsim o caravană mobilă. Din păcate toți banii pe care i-am strâns cu greu nu aș spune că se duc pe apa Sâmbetei, dar mi-e teamă de complicații. Ca să nu mai vorbesc de abandonul școlar și așa mai departe, cu riscuri pe termen lung din cauza educației”, a mai spus Cătălina Costache.

Mai multe detalii despre acțiunile Fundației Polisano și despre cum puteți aduce o mână de ajutor pentru acești copii, puteți vedea aici:

https://youtu.be/60rq0YqDqVo

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Monteverdi

Acum 4 ani

E rudă sau neam cu cardiologul Costache de la Polisano ?
Raspunde

Adrian T

Acum 4 ani

Conteaza? Asta e aspectul important din articol? Activitatea prezentata este una laudabila, chiar exceptionala si ar trebui sustinuta cu toate puterile. Daca si aici se gasesc comentatori de genul asta, incredibil
Raspunde

gospodina

Acum 4 ani

Si altcineva ar putea sa faca munca aceasta nu doar sotia doctorlui Costache. Deci nu va ofuscati din cauza intrebarii lui Monteverdi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus