Duminică,
29.05.2022
Acum
0°C

Cade tencuiala de pe Colegiul Agricol din Sibiu. „Nu putem face nimic”

Cade tencuiala de pe Colegiul Agricol din Sibiu. „Nu putem face nimic”

O parte din locuitorii acestui oraș s-au obișnuit deja să aibă grijă pe lângă ce clădiri trec. Nu puține au fost incidentele în care oamenii s-au ales cu sperieturi zdravene după ce a căzut tencuiala sau vreo țiglă pe lângă ei. Asta în cazul în care nu au fost și răniți. Acum, sibienii ar trebui să fie atenți la fațada Colegiului Agricol de pe bulevardul Victoriei. Acolo, au fost lipite câteva foi cu textul „Atenție. Cade tencuiala”. Conducerea școlii spune că a luat măsuri, însă nu poate face mare lucru. 

Vizavi de Cercul Militar este Colegiul Agricol „Daniel Popovici Barcianu” Sibiu. De vreo lună de zile, pe fațada clădirii au fost lipite niște anunțuri prin care li se cere trecătorilor o atenție sporită. „ATENȚIE CADE TENCUIALA!!!” este textu care însoțește cele trei afișe de pe clădire. Mai mult decât atât, regăsim același text și pe trunchiul unui copac de lângă școală.

colegiul agricol cade tencuiala

Directoarea colegiului, Diana Ticiu-Ianc spune că a făcut demersurile necesare pentru reabilitarea clădirii. „Demersuri s-au făcut. Clădirea nu ne aparține, este închiriată de către școală. Anunțurile au fost făcute de către noi. Am făcut demersurile necesare, dar având în vedere că este o clădire istorică, am înțeles că este nevoie de niște aprobări speciale pentru a interveni. Nu a lovit pe nimeni, în schimb, am constatat că a căzut o bucățică din partea de sus și am zis să avertizăm populația”, spune Diana Ticiu-Ianc

Și noul inspector general școlar al Sibiului spune că demersurile s-au făcut, însă clădirea este retrocedată și nu pot interveni „Demersuri s-au făcut, dar din câte știu din atribuțiile pe care le-am avut până acum, Colegiul Agricol este retrocedat. Mai aveau contract până anul acesta, dar s-a mai prelungit. Momentan, noi, Inspectoratul, la clădirile retrocedate nu putem face nimic”, explică Gheorghe Bîrză.

colegiul agricol cade tencuiala

colegiul agricol cade tencuiala (2)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

urata realitate

Acum 4 ani

Sibiu - sat de provincie, cu pretentii si ifose de capitala europeana! Niste incompetenti in functii publice care doar dau din umeri, in frunte cu cucoana Fodor !
Raspunde

dd

Acum 4 ani

vrei niste cartofi prajiti la toata sarea aia ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 4 ani

Puneti niste ziare pe jos ca sticati bunatate de asfalt!
Raspunde

grim

Acum 4 ani

ok. de ce nu amendeaza primaria propietarul, si sa puna la plata chirie zilnica la zona pe care o sa o amenajeze pentru siguranta pietonilor?
Raspunde

*

Acum 4 ani

pt ca nu avem primar !!
Raspunde

Viitor primar

Acum 4 ani

Adevar incontestabil! Marea majoritate a cladirilor din centrul vechi al Sibiului, cu exceptia zonelor frecventate de turisti, stau sa cada, arata groaznic si sunt focare de infectie (Pasajul Scarilor, Piata Aurarilor cu strazile adiacente, etc). Ar putea fi zone deosebite de promenada/spatii artisitce, cu atmosfera boema. Problema se pune de fonduri. As face lobby pentru emiterea unui act normativ care sa permita primariei sa reabiliteze fatadele cladirilor monument din FONDURI PROPRII! Sibiul are 30 si ceva de milioane de euro excedent, iar vitele din primarie habar nu au ce sa faca cu banii! Au trecut 10 ani din 2007 si Sibiul se hraneste si acum din inertia acelui avant. Progrese spre 0.
Raspunde

raspopitul

Acum 4 ani

De ne nu spuneti si ca proprietar este FDGR-ul? Sasii stiu doar sa incaseze chiria, dar sa-si renoveze imobilele, luate cu japca de Iohannis prin ilegalitati, uita! Astia au retrocedat pana si caminul liceului, construit de comunisti, deci nu aveau cum sa fie sasii proprietarii cladirii inainte de razboi!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus