Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Un accident grav la două zile și 20 de persoane decedate în 2017. Ce face Poliția?

Un accident grav la două zile și 20 de persoane decedate în 2017. Ce face Poliția?

De la începutul acestui an și până în data de 10 septembrie, pe drumurile din județul Sibiu s-au înregistrat 132 de accidente grave, soldate cu 20 de persoane decedate și 136 de persoane rănite grav. Asta înseamnă că o dată la două zile se produce un accident grav, încheiat cu victime.

Conform reprezentanților Poliției Rutiere Sibiu, principalele cauze pentru producerea accidentelor sunt următoarele:

  1. Viteza neregulamentară sau neadaptată condițiilor de drum ori viteza excesivă: 28 de accidente soldate cu decesul a două persoane și rănirea gravă a altor 30 de persoane.
  2. Indisciplina pietonală: 15 accidente soldate cu decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 10 persoane;
  3. Neacordarea priorității autovehiculelor, 15 accidente soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a 15 persoane.
Ce face Poliția?

În perioada 18 – 24 septembrie, polițiștii sibieni anunță că vor intensifica acțiunile de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

politia sibiu

De asemenea, având în vedere un proiect susținut de Comisia Europeană prin Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL, pentru Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, în ziua de 21 septembrie vor fi desfășurate activități în scopul atingerii acestui obiectiv.

”Principalele obiective ale acțiunilor sunt combaterea neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor, impunerea respectării normelor rutiere de către pietoni, respectarea normelor rutiere de către bicicliști și impunerea respectării regimului legal de viteză”, explică reprezentanții IPJ Sibiu.
Etapa I, ziua de 18 septembrie, este dedicată combaterii neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor care au drept de trecere.

Etapa a II-a, ziua de 19 septembrie, este dedicată combaterii abaterilor săvârșite de pietoni, insistându-se, în mediul rural, pe prevenirea prezenței/deplasării pietonilor pe partea carosabilă, iar în mediul urban, pe prevenirea traversării neregulamentare.

Etapa a III-a, ziua de 20 septembrie, îi are în atenție pe bicicliști.

Etapa a IV-a, ziua de 21 septembrie este declarată  Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere. Astfel, timp de 24 de ore, se vor organiza acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat, pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, precum și pe principalele ieșiri / intrări din localități.

Etapa a V-a, perioada 22 – 24 septembrie, este dedicată prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă sau neadaptată.

politia

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Tot-mai-multi-nebuni

Acum 6 ani

Politia isi face treaba. Problema este ca a innebunit lumea. Pur si simplu este nevoie de sanctiuni muult muuult mai mari.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Vl

Acum 6 ani

Anca nu a-ti vazut nimica eu cand va zic ca nu sti-ti sa conduce-ti va lua-ti de mine ca sunte-ti sibienii mandri cu loganurile voastre de 14 dar decat cand vede-ti cifrele astea enorme va da-ti seama poate cat de inferiori sunte-ti!!..
Raspunde

?

Acum 6 ani

Baiete, cum naiba de esti atat de prost? Intr-un text asa de scurt ai asa multe greseli gramaticale. Esti semianalfabet? Sau esti din valcea?
Raspunde

Pop

Acum 6 ani

Politia sta in camp , la iesirea din sate , cu radarul ! In rest sunt invizibili ... Oare cati sibieni au fost amendati ca nu au semnalizat schimbarea directiei de mers , pentru ca vorbeau la telefon ??? Despre centura , nu are rost sa discutam .
Raspunde

Roby

Acum 6 ani

Nu se va rezolva mai nimic cu aceasta actiune. Tot mai multa nesimtire si tupeu in trafic. Multi nu respecta nici cele mai elementare reguli de circulatie. Cat despre politia rutiera, desi circul zilnic prin oras, au trecut luni de zile de cand nu am mai vazut un agent in trafic. Este necesar ca acestia sa isi faca datoria si sa fie o prezenta permanenta in trafic. PS. Poate ar trebui umblat si la calitatea instructorilor de la scolile de soferi!
Raspunde

apostol

Acum 6 ani

Politia face ce face dupa legile ce sunt vigoare.Dar ce face guvernantii si parlamentarii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus