Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Fotografii ce surprind iarna, într-o expoziție, la Primăria Sibiu

Fotografii ce surprind iarna, într-o expoziție, la Primăria Sibiu

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale tradiționale ale Sibiului, Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, prezintă expoziția „The  Story-Poveste de iarnă”. Astfel, iubitorii de fotografie sunt așteptați sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 12:00 în Sala de Expoziții a Primăriei Municipiului Sibiu. 

Fotoclubul Orizont invită sibienii și nu numai să admire fotografiile realizate de artistul Balási Csaba. Creaţia sa fotografică, întreaga activitate desfăşurată de-a lungul anilor, a fost răsplătită, mai recent, de Federaţia Internaţională a Artiştilor Fotografi, care i-a desemnat titlul de maestru.

Iubitorii de fotografie sunt așteptați sȃmbătă, 14 octombrie, la ora 12:00, ȋn Sala de Expoziții a Primăriei Municipiului Sibiu, să admire peisajele de iarnă. Impresionează tonalitatea cristalină şi totodată diafană, limpezimea și fermitatea adâncă a compozițiilor. Calmul, răbdarea şi imaginaţia lui Balási Csaba se transpun cu eleganţă în toate aceste tulburătoare şi proaspete scântei ale materiei. În fotografiile sale, lipsa culorilor este plăsmuitoare de poveste, în care lumina difuză nuanţează efectul static, de linişte al formelor, dând viață siluetelor hibernale. Ne surprind imaginile în care „albul” şi „negrul” vieţuiesc în măreţia înălţimilor.

„Succesiunea anotimpurilor marchează ritmul vieţii, ilustrează mitul eternei întoarceri, simbolizează alternanţa ciclică şi veşnica reîntoarcere. Sunt anotimpuri care trezesc plăcerea să le învingi şi să te bucuri de ele. Iarna este ademenitoare nu doar în poveste, parcă ar vrea să ne vorbească aceste imagini, ci şi-n realitate... Aşa îţi explici, că un artist dotat şi experimentat ca Balási Csaba, a făcut din acest anotimp un subiect care i-a adus titlul suprem în arta fotografică”, declară organizatorii.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu și este patronat de Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP), Global Photographic Union (GPU), Royal Photographic Society (RPS), Images Sans Frontière (ISF), Image Colleague Society International (ICS), International Union of Photographers (IUP), Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

sibianul realist

Acum 6 ani

Noi ne gandim cu groaza la iarna, nu mai vrem s-o vedem si in poze! Aratati pozele numai schiorilor... poate lor le place iarna...
Raspunde

Csobanel Sighianu

Acum 6 ani

Bre, lasati iarna sa vina ca atunci, pastravul nu migreaza in amonte!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus