Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
9°C

În județul Alba, la o oră de Sibiu, se deschide cel mai mare resort de golf din România

În județul Alba, la o oră de Sibiu, se deschide cel mai mare resort de golf din România

Theodora Golf Club din localitatea Teleac, comuna Ciugud, județul Alba, se deschide pe 15 octombrie, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Complexul aparține proprietarului grupului Transavia, Ioan Popa.

Cel mai mare resort de golf din România a costat 15 milioane de euro şi oferă o serie de facilități de cazare și relaxare unice, clasificate la standardul de patru stele plus.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm lansarea Theodora Golf Club, un proiect cu viziune pe termen lung, născut din pasiunea pentru golf, un sport pe care îl practic de peste 10 ani. Complexul își propune să devină o destinație pe harta turismului românesc și să crească potențialul turistic al zonei, la nivel național și internațional datorită poziționării sale excelente, chiar în inima țării, în una dintre cele mai valoroase zone românești. Theodora Golf Club este o atracție unică în țară și în lume, ce se remarcă în toate serviciile și facilitățile sale prin atenția la detalii, oferind o experință de relaxare complexă", spune Ioan Popa, Președintele Theodora Golf Club, care este şi propritartul Transavia.
Lucrările de construcţie au durat doi ani şi poartă semnătura unei întregi echipe de profesioniști atât din țară, cât și din străinătate. Pentru jucători, terenul de golf va fi deschis în primăvara anului viitor.

Principala atracție a complexului este terenul de golf, cu o suprafață de 56 ha, pe care se desfășoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din țara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri.

theodora_golf_club__jpg_4_83357500

Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu mașina față de Alba Iulia, fiind totodată o destinație de interes pentru turiștii străinii.

Complexul mai cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, care vor fi disponibile spre rezervare, începând cu 15 octombrie.

Resortul TGC este situat pe o suprafață totală de peste 62 ha, din care cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf (56 ha), iar cele şapte ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități. În arhitectura sa regăsim 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, 1 sală conferințe, 1 piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar și restaurantul fine dining.

theodora_golf_club__jpg_1_97687700

În completarea facilităților de cazare, resortul deține un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior și 100 locuri pe terasă, ce oferă turiștilor și publicului larg un meniu select, cu preparate fine dining și băuturi rafinate. De asemenea, resortul dispune de o piscină exterioară în sezonul cald. Noul resort se poziționează ca o destinație și pentru mediul de afaceri românesc, locația dispunând de o sală de conferințe de 70 de locuri, precum și de o sală pentru întâlniri de business mai restrânse.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lotrian Gunverzescu

Acum 4 ani

Aia din Alba is niste prapaditi desculti, noi sibienii avem Kontiki!
Raspunde

Fy

Acum 4 ani

Tu ai doar prostia, sunt convins ca mananci la Kontiki...
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Tamplaria de aluminiu atat la vile cat si la cladirea clubului a fost realizata integral de firma sibiana SAFA SISTEME ALUMINIU SI PVC. Felicitari!!!
Raspunde

Tiger Wood

Acum 4 ani

...no comment ? assa ceva mai rar in ziarul asta ! unde sunteti sighienii ??
Raspunde

politrucul

Acum 4 ani

Numai asta ne lipsea, ca-n rest avem de toate!
Raspunde

adica?

Acum 4 ani

Resort? adica arc?
Raspunde

Losenau Custozza

Acum 4 ani

Aia din Alba is niste prapaditi desculti care acum 2000 de ani aveau in locuinte incalzire in pardoseala racordate la canalizare. Pur intamplator, probabil, capitala tarii in care a aparut dupa 1200 de ani Sibiul ca Hermannstadt a fost pentru 500 de ani Alba I. Adica civilizatia nu a venit de la Alba catre Sibiu ? Iar acum pur intamplator in judetul Alba sunt 2 fabrici Mercedes( la Cugir si Sebes), 2 autostrazi si cele mai tari terenuri de golf din Romania: Golf Club la Pianu( primul din Romania post-decembrista) si TGC din Teleac. De ce nu a venit dl. Iohannis sa ianugureze vreun teren de golf prin Sibiu? Raspuns: pt, ca Sibiul nu poate si nici nu are cu ce.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus