Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Premieră la Târgul de Cariere: Am venit să ne luăm oltenii înapoi!

Premieră la Târgul de Cariere: Am venit să ne luăm oltenii înapoi!

În această dimineață s-a deschis la hotelul Ramada o nouă ediție a Târgului de Cariere, eveniment ce reunește peste 40 de companii, atât din zona Sibiului cât și din țară. În total sunt peste 2000 de joburi disponibile, inclusiv pentru relocare în Slatina, ceea ce reprezintă o premieră pentru piața muncii din Sibiu.

Compania Prysmian Group, cu sediul central din România în Slatina, participă pentru prima oară la un târg de joburi în Sibiu cu scopul declarat de a găsi și convinge persoanele venite din sudul țării să se întoarcă. Mai în glumă, mai în serios, Valentina Tomiță – specialist în resurse umane, a declarat că ”am venit să ne luăm oltenii înapoi”.

”Aceasta este o strategie nouă pe care o abordăm și am început cu Sibiul, după care urmează să mergem și în alte orașe din Trasilvania. Știm că în ultimii ani există foarte multe persoane care au venit în această zonă în căutarea unui loc de muncă, însă cu siguranță că nu toți s-au adaptat sau au găsit ce-și doreau. Noi vrem să le facem o ofertă de relocare în Slatina, unde după un an de pregătire pot fi repartizați oriunde este nevoie în Europa. Este evident că nu ne adresăm sibienilor, știm că ei nu o să vină să lucreze în Oltenia, îi targetăm pe cei care au venit aici din Oltenia și pentru care avem o ofertă foarte avantajoasă”, a declarat Valentina Tomiță.
Prysmian Group este specializată în producția de cablaje industriale și are peste 80 de fabrici în 50 de țări din toată lumea. La câteva ore de la deschiderea târgului reprezentanții companiei erau destul de mulțumiți de prezență, ei declarând că deja au intrat în contact cu mai multe persoane originare din județele din sud interesate de ofertă.

În total, la Târgul de Cariere sunt așteptași astăzi și mâine peste 2500 de participanți.

”Unul dintre motivele principale pentru care companiile participă la târgul nostru este acela de a intra într-un contact cu oamenii. În general se ajunge destul de greu la departamentele angajare și recrutare al companiilor și atunci ele vin aici tocmai pentru se cunoaște îndeaproape. Bineînțeles că majoritatea dintre ele au locuri de muncă disponibile în acest moment, foarte multe inclusiv programe de internship pentru studenți pe care să-i formeze. Sunt foarte multe intership-uri de vară, după care tinerii care doresc să rămână în companiile respective au această posibilitate, multe firme vin cu propunerea de a munci part-time. În general companiile din zona Sibiului sunt foarte deschise când vine vorba să participe la un târg de joburi, există deja o tradiție și mulți vin aici pentru lumea știe de ele și noi le oferim o prezență destul de ridicată și feed-back-ul este bun, sunt companii care strâng zeci de CV-uri la câte un târg de cariere și asta îi ajută pentru că își formează o bază de date cu care apoi lucrează”, a declarat Ioana Oros, PR manager al evenimentului.
Majoritatea companiilor prezente la târg sunt din sectorul tehnic și din retail. Spre exemplu, reprezentanții Profi angajează în acest moment peste o mie de persoane, atât pentru magazinele din Sibiu cât și pentru sediul central din Timișoara, în vederea relocării.
”Oferta relocării implică, evident, disponibilitatea candidaților de a se muta, temporar sau definitiv, în Timișoara. Avem un întreg pachet adiacent celui salarial pe care îl oferim persoanelor interesate, însă el este confidențial și depinde de fiecare post în parte. Oferim sprijin inclusiv în vederea cazării și acomodării”, au declarat reprezentanții Profi. Aceștia au mai explicat faptul că sunt în plin proces de extindere, inclusiv în Sibiu, unde până la finalul anului vor mai inaugura două supermarketuri. Compania a deschis peste 130 de magazine în 2017, în toată țara.
La târg participă și companii din alte județe, multe în căutarea unor vorbitori de germană sau a altor limbi străine. De asemenea, un interes foarte mare este pentru ingineri.

targ de cariere companii job serviciu locuri de munca tineri (1)

Compania AZETS, în schimb, oferă spre ocupare câteva zeci de posturi în sectorul economic și contabilitate.

”Ne dorim să ne mărim echipa și până în prezent am găsit câțiva tineri interesați de oferta noastră. Credem că târgul a început promițător. Pentru a ne atinge scopul vom fi prezenți la evenimente similare și în Alba-Iulia și Brașov, orașe unde avem sedii”, a declarat Ana-Maria Mătușoiu, specialist marketing în cadrul companiei.
targ de cariere companii job serviciu locuri de munca tineri (2) targ de cariere companii job serviciu locuri de munca tineri (13) targ de cariere companii job serviciu locuri de munca tineri (8) targ de cariere companii job serviciu locuri de munca tineri (3) targ de cariere companii job serviciu locuri de munca tineri (5) targ de cariere companii job serviciu locuri de munca tineri (10)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Andrei

Acum 4 ani

Ionuț VL, nu te duci? Uite, patria te vrea acasă! Așa, ai posibilitatea să scapi de orgoliul sibienilor!
Raspunde

serviciul de cadre

Acum 4 ani

O, ce veste minunata! Numai sa vrea sa se intoarca!
Raspunde

conspiratorul

Acum 4 ani

Tara, tara, vrem ostasi! Pe cine? Pe valceni!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 4 ani

astai discriminare sibienii,vilcenii,etc au acelaeasi drepturi CONFORM CONSTITUTIEI locuri de munca in harghita si covasna nu sint? sau ne e voie?sau ei stat in stat? ginditi ca nu sinteti prosti!sinteti inteligenti,nun intrati in joc polit neo fascist sau neo hortyst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Dumitru Bucuresteanu

Acum 4 ani

Vai! sper sa nu se vina astia cu firme din Bucuresti sa ma ia cu japca inapoi, ca e inca destul de ok in sibiu
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

God bless you Prysmian group ! :-))))))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ToTo

Acum 4 ani

NU PLECATI FRATI OLTENI, NE-AR FI MAI GREU SI MAI URAT FARA VOI !!!
Raspunde

!

Acum 4 ani

oare au destule catuse ?
Raspunde

Caineni......metropola

Acum 4 ani

**** m-am saturat sa aud olteneasca la tot pasul
Raspunde

lingvist sibian

Acum 4 ani

Am decat doua... e decat el... asa vorbesc valcenii... Poti sa-i recunosti imediat dupa acest DECAT...... Au venit decat niste investitori sa-i cheme inapoi... dar pleaca decat naivii... cine a baut apa din Sibiu, nu mai pleaca de aici...
Raspunde

sey-than

Acum 4 ani

da' va rog eu mult, mergeti, mergeti cu sutele inapoi, va ajut sa faceti bagajele?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus