Joi,
01.06.2023
Partial Noros
Acum
15°C

Premieră de balet clasic: exotismul Indiei, pe scena Teatrului de Balet Sibiu

Premieră de balet clasic: exotismul Indiei, pe scena Teatrului de Balet Sibiu

Miercuri, 25 octombrie și joi, 26 octombrie 2017, Teatrul de Balet Sibiu prezintă premiera de balet clasic „Baiadera”, un spectacol ce are la bază coregrafia originală a lui Marius Petipa, pe muzica lui Ludwig Minkus. Adaptarea coregrafică este realizată la Sibiu de către Aleisha Gardner și Kirill Ermolenko. 

O poveste tulburătoare despre dragostea eternă

Spectacolul a avut premiera mondială la data de 4 februarie 1877, la Bolshoi Theatre Sankt Petersburg. Spectacolul se va dansa la Sibiu cu Ayaka Nagai (baiadera Nikia), Gabriella Delgado (Gamzatti) și Kirill Ermolenko (Solor). Plasată în India secolului nouăsprezece, povestea frumoasei baiedere Nikia, dansatoare într-un templu indian, continuă să fie și astăzi, la o sută patruzeci de ani de la premiera mondială a spectacolului, o poveste încă actuală. Spectacolul portretizează idealul dragostei eterne, împărtășită, dar neîmplinită, dintre războinicul Solor, interpretat la Sibiu de balerinul rus Kirill Ermolenko și baiadera Nikia, interpretată de balerina de origine japoneză Ayaka Nagai.

Dinamismul și forța muzicii lui Ludwig Minkus, exotismul universului indian, în care se petrece acțiunea spectacolului, imaginat de Ionuț Cristian Marin (decoruri) și Anamaria Șut (costume) și o coregrafie în același timp și delicată, și cu foarte multă forță, asemeni tuturor poveștilor de dragoste pe care spectacolul le aduce în scenă, fac din „Baiadera” un balet clasic care va cuceri publicul din Sibiu. Spectacolul va avea premiera miercuri, 25 octombrie și joi, 26 octombrie 2017 și va fi reluat luni, 6 noiembrie și marți, 7 noiembrie 2017. Toate cele patru reprezentații ale acestui spectacol vor avea loc pe scena mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, de la ora 19:00.

Șaizeci de artiști pe scenă, în distribuția spectacolului „Baiadera”

Alături de cei patruzeci de dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu, din distribuția spectacolului „Baiadera” fac parte și actorii Daniel Plier (actor al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu), care va interpreta rolul Marelui Brahman, Andrei Dunaev (Rajah), dansatori ai Ansamblului Folcloric „Cindrelul - Junii Sibiului”, dar și copiii de la Școala de Balet Adela Floricioiu și Școala de Balet Arabesque.

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F sau online, la aceleași prețuri ca în punctul de vânzare, fără niciun comision suplimentar, de pe siteul oficial al TBS : www.sibiuballet.ro și de pe siteurile partenere kompostor.ro și bilet.ro. Biletele pot fi de asemenea rezervate, pentru patruzeci și opt de ore, online, pe siteul oficial al TBS www.sibiuballet.ro sau telefonic la numărul de telefon 0269 229 627. Rezervările online și telefonice, neconfirmate prin plată în termen de patruzeci și opt de ore, își pierd valabilitatea.

Foto: Ovidiu Matiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Mno, dac' traba, traba! Învartitza-va, da' numa-ncet, sa nu sa-nvartza casa cu voi!
Raspunde

Niko

Acum 5 ani

M-o duc pana acum la balet Kazan, ca el are bani, nu ca altii care nu isi permit toate luxurile...Te pupa sportiva ta, Mirciulica al meu!
Raspunde

...

Acum 5 ani

parca n-avem si noi indienii nostri. si fac aia un spectacol cand vad politia....si-i tot pe gratis
Raspunde

Csobanel Sighianu

Acum 5 ani

Bre, lasati si pe "indieni" sa se dea in "spectacol"!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus