Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

În ultimul weekend al lunii octombrie vom avea la dispoziție mai mult timp liber. Asta pentru că sâmbătă noaptea se va da ceasul cu o oră înapoi. Vremea pare că se încălzește și devine numai bună pentru plimbări în aer liber, însă, dacă vreți să faceți ceva și seara, vă dăm noi câteva idei.

Vineri, 27 octombrie

Începând de ieri, la Muzeul Brukenthal se desfășoară Muzeul Cămărilor Românești. Aici, sibienii sunt invitați să descopere poveștile celor mai reprezentative preparate autohtone,

De la ora 16:00, în Aula Avram Iancu a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu se va desfășura „Simpozionul Internațional: Imaginea Divinității în Neolitic și Eneolitic. Căi de comunicare”. Acesta este organizat cu prilejul sărbătoririi celor 200 de ani de la deschiderea pentru public a Muzeului Național Brukenthal, în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Complexul Național Muzeal ASTRA și Muzeul Bucovinei. Festivalul Internațional Clara Haskil așteaptă publicul larg la Sala Thalia, la ora 19:00.

Sâmbătă, 28 octombrie

Pentru cei mici, la Teatrul „Gong”, se vor organiza două ateliere de creat povești. Acestea vor fi dirijate de Diana Ribana și vor avea loc atât de la ora 10:00, cât și de la 12:00. Tot acolo, de la ora 18:00 se va pune în scenă spectacolul „Sarea-n bucate”.

Astăzi și mâine, începând cu ora 11:30, la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul Astra va avea loc Festivalu din Cămară. Sibienilor li s-a pregătit un spectacol culinar pe cinste, cu tochitură ardelenească și mămăliguța la ceaun, berbecuți la proțap, o expoziție de produse culinare „de casă” precum și un „bufet de degustare”, cu fel de fel de bunătăți. Bufetul este deschis atât sâmbătă cât și duminică între orele 11:30 și 15:30 și se va reorganiza din oră în oră în acest interval. Simpozionul „Internațional: Imaginea Divinității în Neolitic și Eneolitic. Căi de comunicare” continuă și astăzi de la ora 16:00, la Universitatea „Lucian Blaga”.

De la ora 17:00, echipa sibiană de baschet va întâlni campioana națională U Banca Transilvania Cluj, la Sala Transilvania.

Începând cu ora 19:00, la Teatrul Național radu Stanca se va desfășura Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan Sibiu – Young Stars Ballet Competition. De la aceeași oră, la Sala Thalia va avea loc un cincert din cadul Festivalului Internațional „Clara Haskil”. La Imperium Pub, de la ora 21:00, va avea loc concertul Changeover.

Duminică, 29 octombrie

Astăzi este ultima zi în care mai este deschis Muzeul Cămărilor Românești, de la Brukenthal. Așa că, dacă nu ați apucat să vedeți despre ce-i vorba, încă nu e târziu „să dați o fugă”.

Spectacolul „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu de la Teatrul „Gong” se reia și astăzi, de la ora 11:00.  Tot de la aceeași oră, la Sala Thalia, Festivalul Internațional „Clara Haskil” invită publicul sibian să asculte muzică.„Festivalul din Cămară!” de la Cârciuma din Bătrâni continuă și astăzi, de la ora 11:30.

Seara aduce muzică și balet. De la ora 17:00, la Sediul FDGR, în Sala Oglinzilor va avea loc Stagiunea Camerală Florescu- Fernandez & Friends. Două ore mai târziu, la Teatrul Național „Radu Stanca” va începe Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan Sibiu – Young Stars Ballet Competition, unde se va desfășura gala internațională de balet.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

MMM

Acum 4 ani

ati uitat de...SIBIU Football DAYS....de azi pana duminica
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus