Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Alegeri la Bîrghiș. Au votat deja mai mult de jumătate

Alegeri la Bîrghiș. Au votat deja mai mult de jumătate

Actualizare, ora 18,05

Prezența la vot este de 54,19%, la ora 18, cu trei ore înainte de închiderea urnelor, în comuna Bîrghiș. Cei mai mulți s-au prezentat la vot la grădinița din Bîrghiș, 387, însă ca și procent, cel mai bine stă satul Vecerd, unde au fost deja la vot 62,11% dintre cei trecuți pe liste.

Știrea inițială: Alegerile locale parțiale de astăzi plasează județul Sibiu la jumătatea clasamentului, privind prezența la vot. Până la ora 13, au votat 30% dintre alegătorii înscriși pe liste.

În județul Sibiu au fost organizate 6 secții de votare, toate în localitatea Bîrghiș, unde localnicii își aleg un nou primar.

Până la ora 13, din 1.742 alegători înscriși pe liste, 493 au votat pe listele permanente și alți 28 pe listele speciale.

În toată țara, se aleg primarii din 17 localități.

Alegerile din comuna Bîrghiș se organizează din cauză că primarul ales în 2016 și-a dat demisia, din cauza unor probleme grave de sănătate. Astăzi, trei candidați speră la voturile consătenilor: liberalul Ștefan Șulumberchean, actual primar interimar al comunei și viceprimar în mandatul trecut, social-democratul Ștefan Suciu, și el fost viceprimar și inginerul agronom Nicolae Cioca, primar al comunei între 1992 și 1996, care va candida pentru un nou mandat din partea USR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Mhircia

Acum 5 ani

Oare reușește USR sa câștige? M-as bucura
Raspunde

Barghis

Acum 5 ani

Succes Dnul Cioca!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nume

Acum 5 ani

USR, ce este USR ? Ce reprezintă si pe cine?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus