Joi,
24.09.2020
Partial Noros
Acum
18°C

Autoritățile locale sibiene și liderii politici au încheiat un pact pentru noul spital. Terenul e încă nesigur

06 Noiembrie 2017 15:59

Autoritățile locale sibiene și liderii politici au încheiat un pact pentru noul spital. Terenul e încă nesigur

Prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, a chemat astăzi, la aceeași masă, liderii politici locali și pe cei au autorităților locale, pentru a se pune de acord cu privire la construcția noului spital județean.

La întâlnire, găzduită de sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, au participat președintele Consiliului Județean Sibiu - Daniela Cîmpean, viceprimarul municipiului Sibiu, Răzvan Pop, reprezentantul partidului de guvernământ – președintele Organizației Județene PSD Sibiu, Bogdan Trif, și alți reprezentanți au unor instituții, precum: președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate – Vasile Spinean, directorul Direcției de Sănătate Publică – Gabriel Budescu, comandantul Garnizoanei Sibiu – gr. bg. Ghiță Bârsan, inspectorul-șef al ISU Sibiu – col. Cosmin Balcu, inspectorul șef al IPJ – Tiberiu Ivancea.

”Dezbaterea a vizat oportunitatea alegerii amplasamentului aflat în proprietatea Consiliului Județean Sibiu, respectiv terenul situat pe partea dreaptă a DJ 143B (Sibiu – Ocna Sibiului), și identificarea și a altor locații potrivite pentru construirea acestui obiectiv de interes public. Alternativa propusă este terenul situat pe ruta DJ 106R (Sibiu – Poplaca), aflat în proprietatea Ministerului Apărării Naționale. În acest caz, demersurile inițiate de Primăria Municipiului Sibiu pentru schimbul de terenuri în suprafață de 264 de hectare sunt foarte avansate”, se arată între-un comunicat de presă remis de Prefectură.
DSC_0119

Participanții la dezbatere au luat decizia constituirii unui grup de lucru format din specialiști ai instituțiilor abilitate, care au competența legală de a aviza /autoriza realizarea acestei investiții.

”Fără patimi politice și strict în interesul cetățenilor județului Sibiu, liderii administrației publice locale au convenit să continue demersurile cu realizarea studiilor de impact impuse de legislația în vigoare, pentru cele două terenuri, urmând să aleagă cea mai bună variantă pentru construirea noului spital”, mai arată reprezentanții Prefecturii.
DSC_0111

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Ro

Acum 2 ani

Ce naiba caută poliția pompierii și jandarmii acolo? O adunătura de incompetenți.
Raspunde

Normalitatea

Acum 2 ani

Din pacate, avem institutii publice slabe; Prefectura, Prim-ministrul, Presedentia, etc. Orice institutie publica trebuie sa fie in slujba cetateanului. Nu este normal ca armata sa fie stat-in-stat. Oricine vede ca unitatile armate, aflate odata la periferie, prin dezvoltarea oraselor, au ajuns in mijlocul oraselor. In afara de Universitatiile armate, toate celelalte unitati armate ar trebui scoase spre periferie in alte spatii noi, in concordanta cu epoca in care ne aflam, iar pe locul lor construite spitale, scoli, sali de sport, etc.
Raspunde

Biliboc

Acum 2 ani

Cum sa faci spital in afara orasului? Sunt atatea unitati militare care se pot comasa si reloca. Nu mai bine muti UM 1606 pe Drumul Hotilor sau spre Poplaca si- n locul ei faci Spital? De ce nu se trezesc alesii nostrii locali sa-si dea mana si sa faca presiuni Guvernului?
Raspunde

Ladislau

Acum 2 ani

De ce nu se trezesc? pai simplu: SUNT INCOMPETENTI SI PROFITORI. Cazan=papagal, Neagu=betiv, Turcan=pitipoanca (Stolo...), Sovaiala=ipocrit, Johannis=impotent,bleg.
Raspunde

alzara1918

Acum 2 ani

Stupid : mii de persoane ( în autovehicule ) puşi la coadă ca pe Calea Cisnădiei - dacă vă e cumva cunoscut , urbaniştilor !
Raspunde

e-manuela

Acum 2 ani

Buna! Nenea, nu i-o pus nimeni, ei sunt nucleul dur al miscarii #rezist!...
Raspunde

io de la tara

Acum 2 ani

mai bine sa-l faca inspre Poplaca pentru ca asa bietii bolnavi nu vor fi nevoiti sa suporte mirosurile de la groapa de gunoi, daca-l fac pe drumul hotilor, pe langa boala, oamenii vor mai trebui sa suporte si duhoarea care vine de la groapa de gunoi, pt ca groapa de gunoi puteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Che

Acum 2 ani

Că sa faci un spital de urgență ai nevoie de infrastructură , ceea ce Sibiului ii lipsește ,adică nu poți face spital în Poplaca că nu ai drumuri în acest caz. Dar dacă totuși ar fi singura variantă fa draq un pod peste cibin in zona zăvoi și rezolvi doua probleme. Adecă descongestionezi și traficul dinspre aeroport și mai ai inca o cale de acces spre viitorul spital. Da fa ceva CJ Sibiu nu mai tot propune și dezbate , că m-am saturat de incompetenta voastră în cazul deșeurilor selective. Faceți dreq ceva că de la mine contribuabilul nu mai vedeți un cent ,daca mai dați cu bata în baltă..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus