Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Minorii de la McDonald’s: „Am decis să lucrez ca să nu le mai cer bani părinților”

Minorii de la McDonald’s: „Am decis să lucrez ca să nu le mai cer bani părinților”

Echipa McDonald’s România cuprinde la momentul actual în jur de 730 de angajați cu vârste sub 18 ani. Sibiul nu face excepție de la această regulă, iar în restaurantul de pe Alba Iulia, oricând ai merge să mănânci ceva, cu siguranță vei fi întâmpinat de un elev zâmbitor. Motivul? Reprezentanții McDonald’s spun că dedicarea și entuziasmul sunt elementele care îi determină să angajeze în fiecare an tot mai mulți tineri.

„În prezent am ajuns la aproape 4.500 de angajați dintre care aproximativ 730 au sub 18 ani. Angajații care au sub 18 ani reprezintă o parte importantă din familia noastră, fiind unii dintre cei mai implicați și pasionați angajați. În ultimii cinci ani am văzut o evoluție constantă a numărului de angajați sub 18 ani, ajungând de la 60 în decembrie 2013, 112 în decembrie 2014, 320 în decembrie 2015, 456 în decembrie 2016, la 730 în septembrie 2017”, arată Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants Romania.

Au 16 și 17 ani și lucrează din plăcere. Nu își pierd niciodată zâmbetul, iar bănuții pe care îi strâng lună de lună reprezintă o satisfacție enormă, la care nu ar vrea să renunțe prea curând. Robert Duca și Teodora Domnariu sunt angajați ai restaurantului McDonald’s.

Robert e un tip foarte simpatic și dedicat jobului. Îi place tare mult să știe că își poate plăti micile plăceri din banii lucrați de el și că părinții lui nu trebuie să își mai facă griji și de acest aspect.

„Lucrez deja de opt luni aici. Am decis să lucrez ca să nu le mai cer bani părinților. Vrem să ne mutăm la oraș și ca să avem o situație financiară mai bună și să mă descurc singur cu banii de buzunar, m-am angajat. E foarte fain să nu mai ceri bani de acasă, să nu stai mereu cu gândul că vrei să ieși undeva cu prietenii și nu ai bani. Nu am avut emoții deloc, chiar dacă era primul meu loc de muncă. M-am descurcat încă din prima zi cu tot ce am avut de făcut. E un loc foarte bun pentru mine pentru că sunt cu toții foarte înțelegători. În ziua de astăzi cu greu se angajează tinerii pentru că îi țin părinții. Dar te țin părinții numai până la un moment dat. Noi ne învățăm deja să fim responsabili și ne place asta enorm”, spune Robert.

Tânărul a reușit să se țină și de școală, iar pe lângă asta mai are și alte activități. De toate se ocupă cu același simț al responsabilității.

„De când m-am angajat aici am început să fiu responsabil și să mă descurc cu toate lucrurile pe care le am de făcut în fiecare zi – dansuri, școală, servici...Mă trezesc la 6, merg la școală, învăț, scriu, fac teme, vin la servici de după-masa și după lucru merg acasă și învăț din nou ca să mă duc pregătit la școală. Cam 16 ore pe zi am activitate în mod constant, dar îmi place foarte mult tot ce fac. Am două zile pe săptămână libere în care ies și cu prietenii. Și aici mi-am făcut mulți prieteni”, spune el.

Teodora e tocmai una din aceste prietene. La fel ca Robert, tânăra lucrează pentru bănuții de buzunar. Are 17 ani și deja e angajată de aproape jumătate de an și nu vrea să renunțe prea curând.

„M-am angajat la McDonald’s de aproape șase luni și e foarte bine. Nu-mi place să stau degeaba și mereu simt că trebuie să fac câte ceva. Pe lângă asta trebuie să am și eu un ban al meu. A fost foarte bine din prima zi aici și mă bucur tare mult că am un program flexibil și colegi înțelegători. Dimineața mă trezesc la 7, merg la școală și apoi vin aici. După lucru mă duc acasă și învăț, fac de mâncare, de toate”, povestește Teodora Domnariu.

Învață ce înseamnă respectul

Unul din cele mai importante lucruri pe care acești tineri le învață lucrând într-un mediu atât de apropiat de clienți este respectul.

„Lucrând în echipă și interacționând cu clienții, angajații depind unii de alții, învață să spună <<te rog>> și <<mulțumesc>> de fiecare dată când cer sau primesc ceva, învață importanța unui zâmbet acordat clienților și colegilor, punând pe primul loc experiența clientului”, arată Daniel Boaje.

Elevii au de ales între un program de patru sau de șase ore, în funcție de activitățile pe care le au în restul zilei. Cei doi tineri, Robert și Teodora, sunt angajați la program de șase ore, sunt responsabilizați, capătă experiență și își fac noi cunoștințe, iar pentru toate astea se aleg cu 1100 de lei plus bonuri de masă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

LaFlemme

Acum 6 ani

Bravo lor ca muncesc in loc sa bata barbunca pe casa scarii sau in fata blocului.
Raspunde

inspector resurse umane

Acum 6 ani

Bla-la-bla... Asta e politica firmei. Si in patria muma, in SUA lucreaza numai elevi si studenti pt. ca salariul e f. mic, dar au noroc cu programul flexibil... Copii, traiti-va copilaria, de muncit aveti timp destul... Cu banii castigati va cumparati cine stie ce prostii si va alegeti doar cu oboseala inainte de vreme...
Raspunde

Florentina Ana-Maria Mîinea

Acum 3 ani

Sunt elevă,în vărsat de 16 ani,în clasa a XI-a și sunt interesată de job ,part time

Raspunde

Andrei danut Lungu

Acum 3 ani

Vreau sa imi gasesc rapid un loc de munca la 16 ani!! Sunt interesat de jobul asta
Raspunde

Pătrașcu Gabriela Sabina

Acum 3 ani

Buna ziua ,as fi interesată de un loc de munca pt fiul meu in varsta de 16 ani. Multumesc!
Raspunde

Tăbăcaru Ioana -Maria

Acum 1 an

A-și dori să mă angajez am aproape 17 ani ,si ași vrea să fac niște bani in puls Cum ași putea să mă angajez
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus