Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Șofer de autobuz, cu 20 de oameni la bord, prins băut la volan

Șofer de autobuz, cu 20 de oameni la bord, prins băut la volan

Polițiștii sibieni au prins în trafic un șofer al unei firme de transport persoane care, la testarea cu aparatul etilotest, a prezentat rezultatul de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta în condițiile în care conducea un autobuz în care se aflau peste 20 de persoane. Au mai fost sanționați alți 16 conducători auto care fie foloseau telefoanele mobile în timp ce conduceau, fie nu au avut asupra lor documentele impuse. Alți șase șoferi au fost depistați în trafic la volanul unor microbuze sau autobuze care prezentau defecțiuni tehnice. În total, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

În data de 4 decembrie, în intervalul orar 06,00 – 10,00, la nivelul județului Sibiu a fost organizată și desfășurată o acțiune amplă având drept scop prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

”Cu această ocazie, au fost testați alcoolscopic 97 de conducători auto. În jurul orei 07,00, pe DN 1, în zona Veștem, polițiștii au identificat un șofer care, la testarea cu aparatul etilotest, a prezentat rezultatul de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta în condițiile în care conducea un autobuz în care se aflau peste 20 de persoane. Conducătorul auto, sibian în vârstă de 48 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice timp de 90 de zile”, explică reprezentanții IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă.

Șoferul este angajat al firmei de transport Amring și opera pe traseul Sebeșul de Jos-Sibiu și retur.

Pentru nerespectarea timpilor de repaus au fost sancționați trei conducători auto, alți șase fiind depistați în trafic la volanul unor microbuze sau autobuze care prezentau defecțiuni tehnice. Pe lângă amenda aplicată conducătorilor auto, polițiștii au reținut și certificatele de înmatriculare ale celor șase autovehicule până la remedierea defecțiunilor constatate.

Pentru alte abateri au fost sanționați alți 16 conducători auto care fie foloseau telefoanele mobile în timp ce conduceau, fie nu au avut asupra lor documentele impuse.

În total, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

Acțiunile s-au derulat în întregul județ, îndeosebi pe drumurile naționale tranzitate de curse regulate de transport public de persoane. Principalele obiective ale activităților au fost: - Testarea alcoolscopică a conducătorilor auto; - Verificarea legalității activității de transport public; - Verificarea respectării normelor rutiere; - Verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

dancp2

Acum 6 ani

sofer de la ce firma? ca sa stim sa nu mai mergem cu ei!!!!! dati toata stirea daca nu solicit POLITIEI sa dea numele firmei!!!!!!! sint curios si de raspuns,intre timp va rog pe dvs de la TS sa faceti verificarile necesare!
Raspunde

Stefan Dobre

Acum 6 ani

Șoferul este angajat al firmei de transport Amring și opera pe traseul Sebeșul de Jos-Sibiu și retur.
Raspunde

iulia

Acum 6 ani

Dați in ei ca-s de la PD-L
Raspunde

Un cuvios

Acum 6 ani

Baut la volanul autobuzului... Asta om cu caracter!!! PeSeDeaua ar trebui sa-l recruteze...do'r e om valoros conform doctrinei... Glumesc, n-am nimic cu PSD-ul. La fel de bine poate fi sofer la ALDE...
Raspunde

Rudarel

Acum 6 ani

Tefelist n-are cum, ca la 0.18 era mort demult...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus