Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Weekend-ul acesta îi așteaptă pe iubitorii de artă teatrală la câteva reprezentații semnate de Teatrul Național Radu Stanca și Teatrul de Balet Sibiu, atât sâmbătă cât și duminică. Ziua de vineri este marcată de startul celei de-a treia edițiie a festivalului-concurs „Lucreția Ciobanu” și de inaugurarea bibliotecii de la Cisnădie. 

Vineri, 9 martie

Festivalul-concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu”, revine la Sibiu cu cea de-a treia ediție. Evenimentele din cadrul festivalului debutează astăzi, de la ora 12:00, la Cercul Militar. Pasionații de lectură sunt așteptați de la ora 13:00 la deschiderea Filialei de la Cisnădie a Bibliotecii Județene Astra, în incinta Casei de Cultură a orașului Cisnădie.

Spectacolul Hamlet, o adaptare după opera omonimă a lui W. Shakespeare, împlinește zece ani de la premieră. Cu această ocazie, iubitorii de artă teatrală sunt așteptați de la ora 19:00, la Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, pentru o punere în scenă aniversară.

hamlet-040608-r-young-0119

Seria concertelor din această seară este deschisă la ora 19:00, cu un concert E-an-na, în Oldies Pub. Maria Cojocaru concertează din nou în Imperium Pub, de la ora 21:00, iar în Atrium, de la aceeași oră, petrecăreții pot să își arate talentul la cântat într-o sesiune de Karaoke. Mike Godoroja & Blue Spirit concertează de la ora 21:00, în Club Troubadour. Informații despre concert și rezervări pot fi găsite pe pagina oficială de facebook a clubului.

Sâmbătă, 10 martie

Activitățile de sâmbătă debutează cu atelierele pentru micuți, de la orele 10:00 și 12:00, la Teatrul Gong. De asemenea, de la ora 18:00, copiii sunt așteptați din nou la Teatrul Gong, de această dată pentru spectacolul „Scamatorii”, o adaptare după „Ocolul infinitului mic pornind de la nimic” de Marin Sorescu.

scamatorii gong

Tripticul de balet „Freedom, Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda, Straussiana” va avea prima reprezentație din acest weekend, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

De la aceeași oră, la Teatrul Național Radu Stanca este pus în scenă spectacolul „Felii”, cu Ofelia Popii. Biletele pentru spectacolele TNRS pot fi achiziționate de pe site-ul teatrului.

Duminică, 11 martie

Ultima zi din weekend este una mai liniștită, cu doar câteva evenimente culturale programate pentru această zi. De la ora 11:00 se reia spectacolul „Scamatorii” pentru micuții care nu au reușit să îl vadă sâmbătă, tot la Teatrul Gong.

Festivalul-concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu” îi așteaptă pe iubitorii evenimentelor de acest gen la ultima zi de festival.

Balul, după o idee Theatre de Campagnol, un spectacol de teatru în care România trecută si România prezentă se întâlnesc la intersecția gesturilor care au asfaltat istoria, se joacă de la ora 19:00, la Teatrul Național Radu Stanca, iar de la aceeași oră, pe scena Sălii Thalia, se dansează din nou tripticul de balet „Freedom, Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda, Straussiana”.

tristan si isolda tbs balet

Programul complet al filmelor de la Cinematograful Arta poate fi accesat aici.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Festivalul ciorba de burta a muntilor Poiana Rusca

Acum 4 ani

De ce nu exista la teatru si la sala Talia automate de ciorba de burta, ca in occident??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus