Vineri,
01.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

CJ Sibiu a împărțit banii pentru sport și tineret: baschetul și handbalul primesc cele mai mari sume

CJ Sibiu a împărțit banii pentru sport și tineret: baschetul și handbalul primesc cele mai mari sume

Din cele 650.000 de lei pe care CJ Sibiu le propune a fi împărțite celor 37 de proiecte selectate pe Agenda sportivă a județului, 200.000 de lei merg către handbal și baschet. Totodată a fost anunțat și rezultatul evaluării proiectelor depuse spre finanțare prin Agenda pentru tineret.

Comisia de evaluare a proiectelor sportive depuse spre finanțare la Consiliul Județean Sibiu a dat publicității, vineri, rezultatele evaluării și sumele propuse a fi alocate proiectelor considerate că merită a fi finanțate. Din cele 62 de proiecte, comisia de evaluare a decis finanțarea a 37 de proiecte din categoria ”sport de performanță”. Cele mai mari sume – câte 100.000 de lei – au mers către două astfel de proiecte. Clubul sportiv Măgura Cisnădie a primit 100.000 de lei (din 190.000 de lei solicitați) pentru ”pregătirea echipei de handbal feminin pentru a performa în Liga Națională”. Aceeași sumă de 100.000 de lei (din 400.000 de lei solicitați) a fost alocată și CSU Sibiu pentru participarea echipei de baschet în competițiile naționale.

Notă. Dintr-o eroare de redactare, în textul inițial a fost publicată informația potrivit căreia 100.000 de lei au fost alocați pentru organizarea competiției ”Centura Păltiniș” la box. Ne cerem scuze pentru eroare.

Sume mari au mai primit și cei de la ACS Musashi Dojo Sibiu pentru implementarea proiectului ”Adio, abandon școlar! Un viitor mai bun copiilor din centrele de plasament Sibiu prin sport și mișcare pentru sănătate” (30.000 de lei din 146.000 de lei solicitați), CSS Sport Project pentru organizarea Turului Ciclist al Sibiului (35.000 de lei propușu din 96.000 de lei solicitați). 30.000 de lei (din peste 205.000 de lei solicitați) au fost propuși și pentru susținerea Asociației Club Sportiv Puma în vederea organizării la Sibiu a Cupei Europei la Taekwon-do ITF. Cele mai multe finanțări propuse de comisia de evaluare a CJ Sibiu au valori de la 20.000 de lei în jos. Cea mai mică finanțare – 4.000 de lei, din 5.000 solicitați – a fost acordată Fundației Juvenil Șah pentru participarea la Festivalul internațional de șah Cap Aurora din acest an.

Pentru trei proiecte n-au mai fost bani

Trei din cele 62 de proiecte depuse spre analiză au fost declarate ”eligibile finanțabile neplătite”. În această categorie intră pregătirea și participarea clubului de baschet CSU Sibiu la competițiile internaționale, pentru care reprezentanții clubului au solicitat o finanțare de 300.000 de lei (din 330.000 de lei la cât erau estimate aceste costuri). Tot eligibile, finanțabile, dar neplătite au mai fost considerate proiectelor celor de la ACS Musashi Doko Sibiu – Tradiții și continuitate în artele marțiale sibiene – (solicitau sprijin de 180.000 de lei) și a celor de la CAS Luceafărul Sibiu, pentru participarea la Cupa României la minifotbal (erau solicitați 200.000 de lei).

Alte 21 proiecte au fost declarate elibigile, dar nefinanțabile, printre care și cel al Asociației Tură și Natură, pentru promovarea ciclismului ca sport de masă prin marcarea unor trasee de cicloturism și organizarea competiției Sibiu – Gușterița MTB (31.962 de lei solicitați) sau cel al CSU Sibiu pentru susținerea sportivilor în perioada de cantonament (17.000 de lei solicitați)

Neeligibil a fost declarat un singur proiect, depus de CSU-Sibiu, pentru pregătirea echipei de juniori la sărituri în apă în cantonament (au fost solicitați 4.800 de lei).

Cei care sunt nemulțumiți de rezultatele evaluării le pot contesta, depunând aceste contestații la registratura CJ Sibiu până cel mai târziu miercuri, 21 martie 2018. Contestatiile se pot depune la registratura Consiliului Judetean Sibiu, in perioada 19 – 21.03.2018. Comisia de selecție a fost formată din consilierii județeni Pavel Bichicean și Gheorghe Sorici, alături de care au mai evaluat proiectele Ioana Bodea, Dan Constantin Luca și Constantin Achim.

Vezi aici Lista rezultatelor evaluarii proiectelor sportive depuse la Consiliul Judetean

Agenda pentru tineret: două proiecte primesc jumătate din buget

Tot vineri a fost publicată și lista proiectelor evaluate în cadrul Agendei pentru tineret. Din cele opt proiecte depuse au fost considerate eligibile și finanțabile șapte, singurul respins fiind unul depus de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Din cei 100.000 de lei propuși a fi alocați celor șapte proiecte selectate, mai bine de jumătate merg către două evenimente. Este vorba de Sibiu International Fringe Festival organizat de Compania de teatru Become și de ”Vreau și pot! Tineri voluntari pentru prezent și viitor”, organizat de Asociația Centrul de tineret Seminarium Transsilvanicum. Fiecare din cele două proiecte au o finanțare propusă de câte 28.000 de lei. Cele mai mici finanțări – câte 6.000 de lei – sunt alocate Asociației NaturFest pentru organizarea Natur Festival și organizației de tineret a UDMR Mediaș pentru organizarea festivalului Europa Minorităților. La fel ca și în cazul Agendei sportive, cei nemulțumiți de evaluare o pot contesta până pe 21 martie. Comisia de selecție a fost formată din aceleași persoane care au evaluat și proiectele sportive.

Vezi aici Lista rezultatelor evaluarii proiectelor pentru tineret depuse la Consiliul Judetean

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

la tenis nimic?frua carmen si nasul vicerdea?sau aia iau bani de la frua fodor de la muncipiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus