Sâmbătă,
16.08.2025
Cer Senin
Acum
18°C

La Table. Restaurantul la care mănânci doar dacă ești cazat

La Table. Restaurantul la care mănânci doar dacă ești cazat

Când pe coperta meniului pe care îl găsești frumos aranjat pe masă citești motto-ul ”Vos envies ont du gout” (Dorințele tale au gust), iar restaurantul poartă numele La Table, fiind la câțiva pași de centrul Sibiului, poți spune că te așezi cu oarecare așteptări. Cel puțin asta am făcut când am cercetat și dincolo de coperta meniului de la La Table, restaurantul pe care îl găsiți la parterul hotelului Ibis.

Restaurantul este delimitat mai mult simbolic de zona de recepție și holul respectivului hotel, deci nu trebuie să vă așteptați la cine știe ce intimitate. Nici mobilierul nu este cel mai generos, fiind nevoit să suporte cerințele unui local care între șapte și zece dimineața este folosit pentru micul dejun al celor cazați la hotel. Ambianța sonoră este împrăștiată din boxele mascate în tavanul înalt, ceea ce iarăși împrăștie orice posibilitate de a crea o atmosferă mai intimă.

Meniul cu îndrăznețul motto este unul care – cel puțin în reclamă – promite ”mâncare franțuzească cu fler contemporan”. Nu este un meniu stufos și, din ce am văzut noi, nici chiar atât de ”francez”. Adică printre aperitive precum Quiche cu somon şi salată mixtă ori dovlecei la grătar cu sos de iaurt, găsești și ”clasicele” salată grecească sau salată Cezar. Pe cealaltă pagină găsești chiar și mititei cu muștar și cartofi, iahnie de fasole ori ciorbă de burtă. E adevărat, găsești și pui mediteranean cu lămâie, mentă, salată, roșii și mix de semințe, dar și șnițel de curcan cu piure în care cartofii sunt amestecați cu măsline și gem de afine. Nu lipsesc nici pastele, dar nici ceafa de porc la grătar. Cu alte cuvinte, tenta franțuzească promisă poartă amprente mioritic-internaționale.

Servirea este, însă, rapidă și – foarte important în această zone – însoțită de zâmbete pe buze. La nici 15 minute de când ne-am așezat la masă aveam deja nu doar comanda luată, ci și băuturile aduse la masă.

salata cezar la table Cum foamea nu ne-a însoțit la intrarea în restaurant, am decis să alegem ceva ușor. O salată Cezar cu pui pentru copil și o porție de somon file, cu legume și cu orez pregătit cu șofran (foto principală), pentru adultul din mine. Urmate de deserturi. În restaurantul aproape gol, în care lumea - cel mai probabil, dintre cei cazați la hotel - doar mai servea băuturi, am așteptat cam 25 de minute pentru a veni felurile principale. Salata – nu că ar fi o mare sfârâială, dar e de apreciat normalitatea – a fost bună, cu produse ce păreau a fi proaspete.

La somon, iarăși, nimic de reproșat. De la aranjarea în farfurie, la gust, porția a fost una decentă. Bine, dacă am fi chiar cârcotași am scoate la înaintare calitatea orezului, din care bucătarul chiar se vedea că a încercat să scoată ce e mai bun. Dar e un detaliu prea puțin semnificativ.

Tartă cu fructe Tartă cu fructe

La desert am încercat să ne răsfățăm. Așa că am cerut trei din cele șapte deserturi propuse în meniul La Table. Porția de mere coapte cu miere și nucă a fost bună, deși cred că nuca rasă în interior în locul sâmburilor lăsați întregi ar fi fost mai aproape de rețeta corectă. Tarta cu fructe de pădure și sos de vanilie a fost bună, în sensul că părea corect gătită, dar crema de zahăr ars, adusă din frigider și gătită – probabil – de dimineață dacă nu cumva cu vreo zi sau două înainte nu prea avea legătură cu ceea ce știam că înseamnă acest preparat. În loc de un desert cremos, am primit unul brânzos, deși nu neapărat rău la gust.

Cremă de zahăr ars Cremă de zahăr ars

La final, cei de la La Table ne-au cerut 153 de lei pentru cina noastră: 45 de lei - porția de somon cu orez, 29 de lei - salata Cezar, 12 lei a costat tarta cu fructe, câte zece lei ne-a mai fost cerut pentru mere și, respectiv, crema de zahăr ars și 12 lei am plătit pentru sticlă cu trei sferturi de litru de apă. Alți nouă lei am plătit pentru un suc, iar pentru că am mai cerut și două pahare cu vin roșu, românesc, la notă s-au mai adăugat 26 de lei.

Mere coapte cu miere și nucă Mere coapte cu miere și nucă

La Călugăru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

8 comentarii

Silviu

Acum 7 ani

"dar crema de zahăr ars, adusă din frigider și gătită – probabil – de dimineață dacă nu cumva cu vreo zi sau două înainte" Normal ca era de la frigider si la fel de normal sa fie preparata dimineata. Nu cred ca stimatul ziarist ar vrea sa manance crema de zahar ars "gatita"pe loc. Poate doar daca ar urca in hotel si ar trage un pui de somn pana este gata. Si daca i-ar placea o crema de zahar ars calda.
Raspunde

totul e minciună pură

Acum 7 ani

Din titlu deducem că v-au obligat sa luați cazare pentru a putea comanda mancarea. Dacă nu e așa, vă rugăm, ne puteti explica de unde ați tras concluzia că mânănci doar dacă esti cazat ? Nu de alta, dar au avocati buni si s-ar putea să considere că lansati informatii false...
Raspunde

Dexter

Acum 7 ani

Din titlu doar tu deduci lucrul ăsta, se pare. Noi ceilalți înțelegem ce a vrut să spună. Daca zicea "Restaurantul la care ai acces dacă ești cazat".. vezi tu e altă mâncare de pește, nu?
Raspunde

Denti Sitea

Acum 7 ani

...am fost la acest local - nu e departe de cabinet - sunt realmente f buni !! am sa-i mai caut ... si cu clientii mei - ptr " proba de muscat " de exemplu un steak de vita ! :)
Raspunde

Camelia Cristea-Bratu

Acum 7 ani

Stimate Domn, Am citit cu mare interes articolul dumneavoastra recent asupra restaurantului hotelului Ibis Sibiu publicat in ziarul Turnul Sfatului in data de 26/03/2018. In calitate de reprezentant al institutiei mai sus mentionate, doresc sa fac niste precizari care sa clarifice unele aspecte atat pentru dumneavoastra in calitate de ziarist cat si pentru cei carora li se adreseaza articolul dumneavoastra. - In primul rand, in restaurantul nostru cu denumirea 'La Table', sunt bine primiti atat oaspetii cazati in hotel cat si cei din afara lui (adica cei care nu au camere rezervate, din categoria carora faceti parte si dumneavoastra); - In al doilea rand, consider ca aveti dreptate: atat numele restaurantului 'La Table' cat si motto-ul acestuia, 'Vos envies ont du gut', ridica din start asteptarile clientilor nostri, asteptari care sunt pe masura eforturilor depuse de personalul nostru; - Mai mult decat atat, doresc sa precizez faptul, ca meniul nostru este adaptat cerintelor clientilor nostri (deopotriva romani si straini) drept pentru care, nu ne-am propus sa oferim 'mancare frantuzeasca cu fler contemporan'. Acesta a fost conceput (asa cum bine ati remarcat) in asa fel incat sa acopere o plaja cat mai larga de gusturi gastronomice (inclusiv pentru clientii de nationalitate franceza). Apreciem faptul ca nu ati uitat sa mentionati un serviciu ireprosabil oferit 'cu zambetul pe buze' de catre angajata noastra, careia si pe aceasta cale ii ofer meritate felicitari. In egala masura, ne bucuram sa aflam, ca desi preparatele pe care le-ati servit nu sunt 'o mare sfaraiala' (din punctul dumneavoastra de vedere, evident) ele s-au situat totusi la nivelul dumneavoastra de exigente, si va pot garanta ca au fost si vor fi intotdeauna preparate cu ingrediente proaspete si de buna calitate. Inchei prin a va multumi atat pentru faptul ca ne-ati facut deosebita onoare de a ne fi oaspete cat si pentru sinceritatea cu care ati prezentat restaurantul nostru in articolul publicat. Cu cele mai bune ganduri si urari de Sarbatori fericite, Cu stima, Camelia Cristea-Bratu Director General Ibis Sibiu
Raspunde

Darius

Acum 7 ani

Extrem de pertinent punctul de vedere al hotelului. Asa ar trebui sa procedeze toate restaurantele care sunt lezate mai mult sau mai putin de aceste evaluari. Eu unul, tin cont de experientele culinare ale redactiei TS in urbea noastra
Raspunde

Konig von Siebenburgen

Acum 7 ani

Am incredere in recenziile celor de la TS, precum si in profesionalismul si seriozitatea lor, cam cum am incredere sa imi las portofelul unui pesedist! Acest Washington Post al Bungardului...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus