Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
1°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Weekendul 20-22 aprilie are pregătite spectacole pentru iubitorii de artă teatrală, un proiect dedicat celor cărora le place să citească, dar și câteva acțiuni de ecologizare și împădurire. Nici sportul nu lipsește din acest final de săptămână. CSU Sibiu joacă acasă cu orădenii. 

Vineri, 20 aprilie

Proiectul „Think Colour” își face debutul astăzi, de la ora 14:00, la Palatul Brukenthal, cabinetul de cartografie. Publicul va vedea o expoziție-experiment, în care tehnici precum origami sau ebru, alături de structurile secvențiale de pictură pe pânză, aduc în atenția vizitatorilor abordări recente, alternative în arta contemporană, cu un potențial decorativ care așteaptă să fie (re)descoperit.

De la ora 19:00, se joacă Perfect Compus, prima piesă scrisă în totalitate în română, de Alexandra Badea. Spectacolul va fi pus în scenă în Studioul Cavas al Facultății de Litere și Arte.

perfect-compus-deschidere

La aceeași oră, de această dată la Teatrul Național Radu Stanca, se joacă Take, Ianke și Cadâr. Biletele pentru ambele reprezentații pot fi achiziționate de pe site-ul oficial al teatrului.

Patru concerte sunt pregătite pentru seara de vineri, iar programul acestora începe cu ora 19:00 și se întinde până seara târziu. Primul pe listă este un concert de orgă susținut de Rakasz Gergely, la Biserica Reformată. Urmează, de la ora 20:00, în Rock n’Bike Club, un concert semnat de trupa Bucium, iar de la ora 21:00, the Motans vin la Sibiu cu albumul de debut, „My Gorgeous Drama Queen”. Artiștii vor cânta în The Wolf. De la aceeași oră, în Troubadour concertează Bodark. Intrarea la eveniment este 20 de lei.

Sâmbătă, 21 aprilie

Ziua de sâmbătă este dedicată în mare parte naturii, cu două evenimente pentru cei care se bucură de activități outdoor. De la ora 8:00, la Păltiniș are loc o acțiune de plantare, iar de la ora 9:00, în Sub Arini sibienii sunt așteptați la o inițiativă de igienizare a parcului.

Atelierele de creat povești îi așteaptă pe micuți la orele 10:00 și 12:00, iar între ele, de la ora 11:00, pot urmări spectacolul Prințesele Spion, toate acestea la Teatrul Gong. Spectacolul va fi reluat și de la ora 18:00, în aceeași zi.

De la ora 17:30, BC CSU Sibiu joacă la Sala Transilvania împotriva celor de la CSM CSU Oradea, în încercarea de a-și consolida poziția în clasament. Tichetele de acces se pot achiziționa online până vineri, 20 aprilie, ora 20:00, urmând ca cele rămase disponibile să se pună în vânzare în ziua meciului, la sală.

La Teatrul Național Radu Stanca se pune în scenă „Bărbate, treci la fapte!”, în regia lui Șerban Puiu. Spectacolul începe de la ora 19:00.

h_Barbate_treci_la_fapte-143-foto-Paul-Baila

Ducu Bertzi este așteptat să concerteze în aceeași seară, de la ora 20:00, la Arhive. Prețul unui bilet este de 60 de lei, iar mai multe informații sunt disponibile pe pagina de facebook a evenimentului.

Duminică, 22 aprilie

Micuții care au ratat Prințesele Spion sâmbătă sau care pur și simplu vor să îl revadă, mai au o șansă duminică, la Teatrul Gong, de la ora 11:00.

Iubitorii de lectură sunt așteptați din nou la Târgul cărților la 1 leu, activitatea fiind reluată chiar duminică, de la ora 10:00. Cei care vor merge pe strada Teliuc la numărul 8 nu vor găsi doar cărți, ci și 10.000 de timbre și discuri de vinil.

carti

Teatrul preia din nou ștafeta și îi invită pe sibieni la Bravul Soldat Svejk. Spectacolul va fi pus în scenă duminică seara, de la ora 19:00, la Teatrul Național Radu Stanca.

Programul complet al filmelor de la Cinematograful Arta poate fi accesat aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus